Πώς «διαβάζει» ο Τσαβούσογλου τη συμφωνία Ελλάδας- Ιταλίας για τις ΑΟΖ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε ακόμη στην Αγία Σοφία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται για ένα θέμα με διεθνές πρόσημο, αλλά αποτελεί ζήτημα εθνικής κυριαρχίας για την Τουρκία.

Η Τουρκία δεν ανησυχεί για την συμφωνία Ελλάδας- Ιταλίας για τον καθορισμό ΑΟΖ, καθώς αποδεικνύει την εγκυρότητα των επιχειρημάτων της Άγκυρας σχετικά με τις θαλάσσιες συμφωνίες, ανέφερε την Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με την Daily Sabah.

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε ακόμη στην Αγία Σοφία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται για ένα θέμα με διεθνές πρόσημο, αλλά αποτελεί ζήτημα εθνικής κυριαρχίας για την Τουρκία. «Στις 2 Ιουλίου το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφανθεί και εμείς θα αποφασίσουμε σύμφωνα με την εθνική μας κυριαρχία. Θα κάνουμε ό,τι πει ο λαός μας και το δικαστήριο», υπογράμμισε.

Επιπλέον, επιτέθηκε στην Αθήνα με αφορμή τα θρησκευτικά ζητήματα, τονίζοντας: «Η Ελλάδα είναι μια από τις τελευταίες χώρες που θα έπρεπε να μιλά για δικαιώματα μειονοτήτων, μιας και είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει τζαμί και έχει απαγορεύσει στις θρησκευτικές αρχές της μειονότητας στην Ανατολική Θράκη να πραγματοποιούν την προσευχή της Παρασκευής».