Πώς επιμερίζονται τα επιχειρηματικά δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η θέση της τράπεζας στη χώρα με βάση της ισχυρή παρουσία σε επίπεδο μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι κύριο πελατειακό τμήμα της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο παραδοσιακά εξυπηρετούμε και υποστηρίζουμε, και θεωρείται αδιάλειπτα κύρια δραστηριότητα μας. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι ηγέτιδα τράπεζα στον επιχειρηματικό δανεισμό, με μερίδιο αγοράς σχεδόν 35% στην Ελλάδα. Από τα περίπου 40 δισ. ευρώ σε υφιστάμενα επιχειρηματικά δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς, τα 22 δισ. ευρώ σχετίζονται με μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, σε περισσότερες από 300 χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες» τόνισε ο Γιώργος Πουλόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων συμβούλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Μιλώντας στην εκδήλωση της ΕΤΕπ, κατά την τελετή υπογραφής συμβάσεων, με θέμα τη στήριξη της επιχειρηματικότητας μέσω των ελληνικών τραπεζών, ο κ. Πουλόπουλος ανέφερε «τα τελευταία χρόνια αποτέλεσαν πρόκληση για την ελληνική οικονομία, ενώ η ζήτηση για νέα δάνεια ήταν πολύ μειωμένη, αφού ο επενδυτικός ορίζοντας για τις επιχειρήσεις ήταν ασαφής και οι ευκαιρίες περιορισμένες. Ωστόσο, καθώς σταδιακά προχωρούμε σε εξομάλυνση των συνθηκών στο εγχώριο οικονομικό τοπίο, υποστηρίζουμε πλήρως πρωτοβουλίες όπως αυτή που ξεκινά σήμερα, εναρμονίζοντας τη δράση μας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τιμώντας την προσήλωσή της στην ελληνική αγορά».

Η σημερινή πρωτοβουλία υποστηρίζει επίσης τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, που βρίσκεται στον πυρήνα του ενδιαφέροντος της Τράπεζας Πειραιώς, ανέφερε επίσης, υπογραμμίζοντας ότι η τράπεζα έχει ήδη ξεκινήσει μια σειρά προγραμμάτων με σκοπό τη χρηματοδότηση της εφοδιαστικής αλυσίδας για τον πρωτογενή τομέα και η γραμμή χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων έχει μεγάλη βαρύτητα για πολλά επενδυτικά σχέδια.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με αυτόν το στόχο και με την ανάκαμψη της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε όλους τους τομείς, από τις μεγάλες επιχειρήσεις και το structured finance, ως τις υπηρεσίες εμπορικής τραπεζικής για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένων του leasing, του factoring,της «πράσινης» χρηματοδότησης και της χρηματοδότησης του αγροτικού τομέα, πρόσθεσε.

«Tο ποσό των 100 εκατ. ευρώ (της σημερινής συμφωνίας) θα εκταμιευθεί σε επιλέξιμους πελάτες της τράπεζας σε λιγότερο από 6 μήνες από την ημερομηνία που αυτό θα είναι διαθέσιμο κι εμείς καλωσορίζουμε οποιουσδήποτε πρόσθετους πόρους ακολουθήσουν» ανέφερε ο κ. Πουλόπουλος.