Πώς η Airbus θα χωρέσει περισσότερους επιβάτες στα αεροσκάφη της

Πώς η Airbus θα χωρέσει περισσότερους επιβάτες στα αεροσκάφη της

Ο ευρωπαϊκός γίγαντας αεροσκαφών εντυπωσιάζει για ακόμη μια φορά τις αεροπορικές εταιρείες.

Ο ευρωπαϊκός γίγαντας αεροσκαφών, Airbus παρουσίασε μια νέα brand καμπίνα αεροσκάφους την Τετάρτη, ειδικά σχεδιασμένη για τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, οι οποίες επιθυμούν να μεταφέρουν περισσότερο κόσμο στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, χωρίς όμως να ταλαιπωρήσουν τους πελάτες τους.

Πρόκειται για ένα αναβαθμισμένο τύπου Airbus 330, με το όνομα Airbus 330neo, το οποίο θα μπορεί να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση στα τέλη του 2017 και θα διαθέτει δέκα επιπλέον θέσεις σε σχέση με το ήδη υπάρχον μοντέλο.

Σημειώνεται ότι η Airbus και η Boeing παλεύουν να προσθέσουν περισσότερες θέσεις στα αεροσκάφη τους, χωρίς όμως να αισθανθούν οι επιβάτες τη διαφορά και να τα κάνουν πιο ελκυστικά στις αεροπορικές εταιρείες.

Μάλιστα, η Airbus ανακοίνωσε ότι με τις νέες της θέσεις δεν θα μειωθεί ο χώρος των καθισμάτων, αντιθέτως θα λάβει χώρο από τα μαγειρία και τις τουαλέτες.

«Με τις νέες θέσεις, θα έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε περισσότερους επιβάτες χωρίς να αποσπάσουμε την άνεση κανενός», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της στρατηγικής και του μάρκετινγκ, Kiran Rao.