Πώς η Amazon θα αποδεσμευτεί από τις μεγάλες μεταφορικές εταιρείες

Πώς η Amazon θα αποδεσμευτεί από τις μεγάλες μεταφορικές εταιρείες

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν.

Η Amazon θα μισθώσει 20 αεροσκάφη τύπου Boeing 767, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ανέφεραν ότι η εταιρεία διαπραγματευόταν μια συμφωνία για τη μίσθωση αεροσκαφών, προκειμένου να μεταφέρει προϊόντα πιο γρήγορα στους πελάτες της.

Σύμφωνα με την Εταιρεία Υπηρεσιών Αερομεταφορών (ATSG), ενός φορέα χρηματοδοτικής μίσθωσης για αεροπλάνα, η Amazon θα μισθώσει τα αεροσκάφη για πέντε έως επτά έτη.

«Προσφέρουμε περισσότερες επιλογές, σε εξαιρετικές τιμές και σε άμεσο χρονικό διάστημα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συμπληρώσουμε το υπάρχον δίκτυο διανομής μας με ένα νέο μεγάλο πάροχο. Με τα νέα μας αεροσκάφη θα παραδίδουμε τα προϊόντα στους πελάτες μας μέσα σε μια με δυο ημέρες», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος των παγκόσμιων επιχειρήσεων και της εξυπηρέτησης πελατών, Dave Clark.

Η μίσθωση των αεροπλάνων δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι η Amazon έχει κάνει παρόμοιες κινήσεις προκειμένου να διαχειρίζεται υπηρεσίες αποστολής και διανομής και να μην βασίζεται σε άλλες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, σήμερα η Amazon βασίζεται στην UPS, την ταχυδρομική υπηρεσία των ΗΠΑ και στη FedEx, ώστε να παραδίδει τα προϊόντα της άμεσα στους πελάτες της. Συνεπώς με τη μίσθωση των αεροσκαφών, η εταιρεία ηλεκτρονικού εμποροίου θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τις μεταφορές των προϊόντων της.

Για την Amazon το κύριο όφελος της ιδιοκτησίας των αεροσκαφών θα είναι οικονομικό. Μάλιστα, η εταιρεία δαπάνησε πάνω από 8,7 δισ. δολάρια για τις αποστολές των προϊόντων της το 2014 και 6,6 δισ. δολάρια το 2013. Οπότε το νέο εγχείρημα της Amazon θα μπορούσε να μειώσει δραματικά τις εν λόγω δαπάνες.

Σημειώνεται ότι μέρος της συμφωνίας ακόμη είναι να αγοράσει η ATSG το 19,9% των μετοχών της για ένα διάστημα πέντε ετών για 9,73 δολάρια ανά μετοχή.