Πώς η Burger King κερδίζει στον πόλεμο των μπέργκερ

Πώς η Burger King κερδίζει στον πόλεμο των μπέργκερ

Το μυστικό πίσω από την αυξημένη κερδοφορία της αλυσίδας fast-food.

Το νέο μενού των McDonalds δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να σταματήσει την συρρίκνωση των πωλήσεων της εταιρείας, όμως η αλυσίδα Burger King δείχνει πως κάνοντας την διαφορά στο μενού της κατάφερε να αυξήσει τα έσοδά της με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

Τα extra-long σάντουιτς, καθώς και οι τηγανιτές μπουκίτσες κοτόπουλου με σάλτσα μπάρμπεκιου φαίνεται πως είναι ο «άσος» στο μανίκι της Burger King. Οι μπουκίτσες κοτόπουλου λανσαρίστηκαν για πρώτη φορά το 2005 και αφαιρέθηκαν το 2012, οδηγώντας κάποιους οπαδούς της αλυσίδας fast food να ζητήσουν οργανωμένα την επιστροφή τους. Απαντώντας σε αυτό το κάλεσμα, η Burger King επέστρεψε τις τηγανιτές μπουκίτσες κοτόπουλου το προηγούμενο καλοκαίρι προσωρινά και μονιμοποίησε την παραμονή τους τον Μάρτιο.

Οι πωλήσεις των καταστημάτων της Burger King αυξήθηκαν σχεδόν 7% κατά το δεύτερο τρίμηνο χρήσης, την ώρα που οι πωλήσεις της McDonalds μειώθηκαν κατά 2% στο ίδιο διάστημα. Την ίδια ώρα, το εταιρικό «αδερφάκι» της Burger King, η Tim Hortons, κατέγραψε «άλμα» 5,5% στις πωλήσεις του τελευταίου τριμήνου χάρη στις αυξημένες πωλήσεις της μαύρου καβουρδισμένου καφέ και στο νέο, κρεμώδες, κρύο ρόφημα σοκολάτας.