Η Dropbox σχεδιάζει να «κατακτήσει» το Google Docs

Η Dropbox σχεδιάζει να «κατακτήσει» το Google Docs

Μια διαρροή εγγράφου δείχνει πως η εταιρεία ψηφιακής αποθήκευσης είναι έτοιμη να «χτυπήσει» την Google.

Η εταιρεία ανταλλαγής αρχείων, Dropbox, σχεδιάζει να μπει στον κόσμο του Google Docs και του Evernote με μια νέα online υπηρεσία, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Fortune.

Το νέο αυτό προϊόν έκανε την εφμάνισή του μέσω του Product Hunt, έναν ψηφιακό πίνακα ανακοινώσεων για τεχνολογικά προϊόντα. Το έγγραφο παρέμεινε για λίγο στο ίντερνετ ελεύθερο, μέχρι να το κατεβάσει η Dropbox.

Όπως φάνηκε από όσα διέρρευσαν, οι Σημειώσεις στη νέα υπηρεσία μοιάζουν πολύ με αυτές στο Google Docs. Αυτό τουλάχιστον είπαν όλοι όσοι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια το έγγραφο κι έπειτα ανέβασαν σε screen shot στο διαδίκτυο.

Η Dropbox αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε για το θέμα και για τις νέες Σημειώσεις που εμφανίστηκαν, οι οποίες είναι πολύ πιθανό να βγήκαν τελικά προς τα έξω κατά λάθος πριν πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίασή τους.

Η μάχη για την κοινή χρήση αρχείων μέσω του διαδικτύου κερδίζεται μέχρι στιγμής από το Google Docs, ειδικά τα τελευταία χρόνια όπου η ψηφιοποίηση των επαγγελματικών εργασιών είναι πιο διαδεδομένη στις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες από ποτέ.

Η Dropbox βρίσκεται σε διαρκή ανταγωνισμό με Google, Evernote και Apple με αφορμή τις δικές τους υπηρεσίες online αποθήκευσης και διαμοιρασμού αρχείων, όπως είναι τα Google drive, Box αλλά και iCloud, κι έχει ήδη δείξει σημάδια εισχώρησης σε αυτόν τον τομέα από πέρσι, σημειώνει το Fortune. Πριν από έναν χρόνο είχε προχωρήσει στην εξαγορά της εταιρείας Hackpad η οποία ειδικεύεται στις υπηρεσίες διαμοιρασμού ψηφιακών εγγράφων.

Επιπλέον η Dropbox αποκάλυψε τo Project Harmony, μια φιλόδοξη προσπάθεια που στόχο έχει την απευθείας επεξεργασία των αρχείων Microsoft Office που βρίσκονται αποθηκευμένα στους δικούς της ψηφιακούς αποθηκευτικούς χώρους.

Μπορεί να μην είναι βέβαιο πως η Dropbox θα προχωρήσει άμεσα στην κυκλοφορία ενός προϊόντος σαν αυτού που διέρρευσε, όμως οι προθέσεις αλλά και οι επιχειρηματικές κινήσεις του τελευταίου χρόνου έχουν δείξει πως κινείται με ταχύτητα προς αυτή την κατεύθυνση.