Πώς οι γυναίκες αποκτούν ρόλο – «κλειδί» στις επιχειρήσεις

Πώς οι γυναίκες αποκτούν ρόλο – «κλειδί» στις επιχειρήσεις

Οι απαντήσεις στις 20 Ιανουαρίου στο συνέδριο Game Changer Women of Influence που πραγματοποιείται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα έχει αναγνωριστεί ως ένας απ’ τους πλέον σημαντικούς παράγοντες που συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη παγκοσμίως. Κανείς δε μπορεί να παραβλέψει τα βήματα που έχουν γίνει για την ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στο επιχειρείν, ωστόσο, αν και τα ποσοστά αυξάνονται διαρκώς, οι γυναίκες εξακολουθούν να καλύπτουν τη μειοψηφία του συνόλου των επιχειρηματιών.

Το «μπαλάκι» είναι πλέον στις κυβερνήσεις και σε οργανώσεις που έχουν αναλάβει την προώθηση των γυναικών επιχειρηματιών, καθώς η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των  δύο φύλων αποτελεί κεντρικό τμήμα κάθε στρατηγικής που στοχεύει στη δημιουργία πιο βιώσιμων οικονομιών και κοινωνιών, όπου όλοι και όλες θα έχουν τις ίδιες προσβάσεις.

Οι περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ έχουν επιτύχει την ισότητα των φύλων στο εκπαιδευτικό κομμάτι, αλλά οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται σε βασικούς τομείς όπως η επιστήμη, η τεχνολογία, η μηχανική και κυρίως η επιχειρηματικότητα.

Η επιχειρηματικότητα είναι η λέξη «κλειδί». Η προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος αποτελεί βασικό στόχο των κυβερνήσεων όλων των χωρών που πιστεύουν πώς η υψηλή επιχειρηματική δραστηριότητα θα οδηγήσει στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, διεργασιών και στην οργανωτική καινοτομία.

Οι γυναίκες στρέφονται προς την επιχειρηματικότητα κυρίως γιατί τους προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής ζωής και καριέρας. Υπάρχει, όμως, μεγάλη ανάγκη για την εκπαίδευση των γυναικών σε θέματα επιχειρηματικότητας, ώστε να θεωρείτε μια ισότιμη ευκαιρία εργασίας.

Στη χώρα μας υπάρχει έντονη κινητικότητα το τελευταίο διάστημα που στόχο έχει την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και εταιρικά, θέλουν να εδραιώσουν τη θέση των γυναικών.

«Μία γυναίκα Game Changer μπορεί να αλλάξει τον κόσμο όλο». Αυτό είναι και το σύνθημα του συνέδριο Game Changer Women of Influence που διοργανώνει η 24MEDIA υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας ισότητας και  αναδεικνύει τις γυναίκες που αλλάζουν το παρόν μας και εκείνες που θα καθορίσουν το μέλλον μας. Και ποιες είναι οι “Women of Influence”; Είναι όλες εκείνες οι γυναίκες που με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, μεταβάλλοντας το δικό του μικρόκοσμο, επιδρούν ουσιαστικά στην κοινωνία, στην οικονομία, στην πολιτική και φυσικά στις επιχειρήσεις.

Γιατί, όμως, συνεχίζει να υπάρχει ανισότητα; Υπερβολική γραφειοκρατία, περίπλοκο φορολογικό σύστημα, αλλά και η ασάφεια στις κυβερνητικές πολιτικές που αφορούν στις επιχειρήσεις αποτελούν τα κυριότερα προβλήματα επιχειρηματικότητας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες επιχειρηματίες/ανώτατα στελέχη στην Ελλάδα.

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα θέματα θα συζητηθούν στο συνέδριο, αφού το Game Changer in Women of Influence δεν επιχειρεί απλά να μας συστήσει αυτές της ηγετικές γυναικείες φιγούρες, αλλά φιλοδοξεί να συμβάλλει στην αλλαγή της νοοτροπίας, που εμποδίζει την πρόσβαση των πετυχημένων, επαγγελματικά, γυναικών σε θέσεις υψηλής επιρροής και κύρους.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, στην εκδήλωση θα συμμετέχουν επιφανείς εκπρόσωποι της ΕΕ, της Πολιτείας, της Κοινωνίας των Πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου.

Από τον επιχειρηματικό κόσμο, τα βλέμματα αναμένεται να «τραβήξουν» οι ομιλίες της Πέγκυς Αντωνάκου, Διευθύνουσας Συμβούλου Microsoft Hellas, του Χάρη Μπρουμίδη, Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου Vodafone Greece και της Αναστασία Σιδέρη, Προέδρου της Επιτροπής Women in Business του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου & Διευθύντρια Επικοινωνίας, The Coca Cola Company CSE, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η τοποθέτηση της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Mareva Grabowski, Ιδρύτριας και Αντιπροέδρου της Endeavor Greece.

Από τον πολιτικό κόσμο, το παρόν θα δώσουν η Αναπλ. Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου αλλά και η βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως. Στα highlight της ημέρας αναμένεται να βρεθεί η ομιλία της Δόκτορος Νάνσυς Μαλλέρου, Coach και CEO του Life Clinic Group αλλά και του Παύλου Τσίμα, Editor-At-Large της The Huffington Post Greece.

Την μακρά λίστα των ομιλητών συμπληρώνουν άλλες σημαίνουσες φιγούρες του ελληνικού γίγνεσθαι – που μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του συνεδρίου – αλλά και διακεκριμένες προσωπικότητες που θα ταξιδέψουν στη χώρα μας για να μοιραστούν μαζί μας τις απόψεις τους, όπως η Camille Egloff, Partner & Managing Director τουThe Boston Consulting Group και η Monika Ekstrom, Head of Sector of Political Reporting and Policy Analysis στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

*Η σειρά συνεδρίων Game Changer, αποτελούν ένα καινοτόμο εγχείρημα στο χώρο των συνεδρίων από την 24MEDIA, το μεγαλύτερο δίκτυο ψηφιακών μέσων στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας, Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ. Μία δράση που αριθμεί ήδη δύο πολύ επιτυχημένα συνέδρια, το πρώτο με επίκεντρο το Sports Marketing και το δεύτερο με focus στο Digital Marketing.