Πώς η περιουσία του Mr. Zoom αυξήθηκε κατά 5,2 δισ. δολάρια

Πώς η περιουσία του Mr. Zoom αυξήθηκε κατά 5,2 δισ. δολάρια
Η φετινή χρονιά επιφυλάσσει θετικές εκπλήξεις για τους ζάπλουτους του κόσμου της τεχνολογίας.

Ο Eric Yuan της Zoom Video Communications Inc. είδε την περιουσία του να αυξάνεται με ακόμα γοργότερους ρυθμούς αυτή την εβδομάδα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η περιουσία του Yuan μεγάλωσε κατά 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η τιμή της μετοχής της γνωστής εταιρείας εικονικών συναντήσεων εκτοξεύθηκε κατά 32% στα 429,28 δολάρια. Η αύξηση αυτή που έλαβε χώρα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ήρθε στον αντίκτυπο της ανακοίνωσης μεγάλου άλματος των εσόδων τριμήνου της Zoom.

Η ώθηση αυτή ανέβασε το ύψος της περιουσίας του διευθύνοντος συμβούλου στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

Η φετινή χρονιά επιφυλάσσει θετικές εκπλήξεις για τους ζάπλουτους του κόσμου της τεχνολογίας. Η περιουσία του Jeff Bezos της Amazon.com Inc. αυξήθηκε κατά 13 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μια μέρα τον Ιούλιο ενώ ο Elon Musk της Tesla Inc. προσέθεσε 8 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία μέσα σε ένα 24ωρο τον περασμένο μήνα. Και οι δυο τους έχουν φθάσει σε επίπεδα-ρεκόρ πλούτου, με τον Bezos να ξεπερνάει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια και τον Musk τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα.

Η Zoom έχει ωφεληθεί ποικιλοτρόπως από την πανδημία του κορονοϊού, με πολυάριθμες εταιρείες και εκπαιδευτικά ιδρύματα να στρέφονται στην υπηρεσία για να διευκολύνουν την εργασία και τη διδασκαλία εξ αποστάσεως.

Η γνωστή εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι οι πωλήσεις της κατά το τρίμηνο που έληξε στις 31 Ιουλίου αυξήθηκαν κατακόρυφα κατά …355%, στα 663,5 εκατομμύρια δολάρια, σε ετήσια βάση. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των εταιρειών του δείκτη Nasdaq 100 το περασμένο τρίμηνο, με τη μεγαλύτερη αύξηση να καταγράφει η εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna Inc., σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Bloomberg.

Η Zoom είπε ότι οι πωλήσεις της για το οικονομικό έτος που λήγει τον Ιανουάριο θα αγγίξουν τα 2,39 δισεκατομμύρια δολάρια, που σημαίνει ότι αναμένεται τετραπλασιασμός των εσόδων σε μόλις ένα έτος!

Ο ιδρυτής της εταιρείας, η περιουσία του οποίου αποτελείται πρωτίστως από τις πάνω από 50 εκατομμύρια μετοχές του στη Zoom, είναι ένας από τους μεγαλύτερους «νικητές» φέτος. Ο 50χρονος Yuan έγινε πλουσιότερος κατά 12,8 δισεκατομμύρια δολάρια την περίοδο από την αρχή του έτους έως και την περασμένη Δευτέρα.

Φωτογραφία: Screenshot YouTube