Πώς η Σέρυλ Σάντμπεργκ θα κλείσει το χάσμα των δύο φύλων στον κλάδο της τεχνολογίας

Πώς η Σέρυλ Σάντμπεργκ θα κλείσει το χάσμα των δύο φύλων στον κλάδο της τεχνολογίας

Γυναίκες ηγέτες συνεργάζονται για έναν ισότιμο επαγγελματικό κόσμο.

της Βαλεντίνα Ζάρια

Γυναίκες ηγέτες από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα συνενώνουν τις δυνάμεις τους για να εργαστούν πάνω στο πρόβλημα της ανισότητας των δύο φύλων στον κλάδο της τεχνολογίας.

Την Παρασκευή, τρεις γυναίκες κυβερνήτες Πολιτειών θα συναντηθούν με τη Σέρυλ Σάντμπεργκ, COO της Facebook, την Τζάνετ Φούτι, επικεφαλής της Deloitte LLP, και την Ρέσνα Σαουτζάνι, ιδρύτρια της Girls Who Code, για να συζητήσουν τις εκπαιδευτικές πολιτικές υπέρ των κοριτσιών στον κλάδο της επιστήμης των υπολογιστών σε πολιτειακό επίπεδο.

Η συνάντηση – που θα φιλοξενηθεί στην έδρα της Facebook στην Καλιφόρνια – είναι η πρώτη του είδους της, και θα είναι μια «συνεδρία εργασίας» μεταξύ των ηγετών και των βοηθών τους για να μοιραστούν τις βέλτιστες πρακτικές και να εντοπίσουν νέους τρόπους αύξησης του ενδιαφέροντος των κοριτσιών για την τεχνολογία.

«Περισσότερο από ποτέ, υπάρχει πλέον η αίσθηση ότι η εκπαίδευση στην επιστήμη των υπολογιστών αποκτά μια δυναμική» λέει η Σαουτζάνι στο Fortune. «Και καθώς το μομέντουμ αυτό κορυφώνεται, θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα μπει στο περιθώριο το ζήτημα των δύο φύλων».

Το γεφύρωμα του «χάσματος των δύο φύλων» στον χώρο της τεχνολογίας βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς ο αριθμός των γυναικών που σπουδάζουν προπτυχιακές σπουδές στην επιστήμη των υπολογιστών έχει μειωθεί κατά την τελευταία δεκαετία στο 18%, ενώ η ζήτηση για επαγγελματίες του κλάδου έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ υπάρχουν πάνω από 500.000 ανοιχτές θέσεις εργασίας στον χώρο των υπολογιστών, και μόλις 40.000 απόφοιτοι επιστήμης των υπολογιστών ετησίως, σύμφωνα με τη Girls Who Code.

«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα ταλέντα του πληθυσμού μας και αυτή η σύνοδος είναι απόδειξη ότι οι γυναίκες κυβερνήτες μας είναι ταγμένες στο κλείσιμο του χάσματος των δύο φύλων στην τεχνολογία» ανέφερε σε δήλωσή της η Σάντμπεργκ.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν τρεις από τις μόλις πέντε γυναίκες κυβερνήτες των ΗΠΑ: η Τζίνα Ραϊμόντο, κυβερνήτης του Ρόουντ Άιλαντ, η Μέρι Φόλιν της Οκλαχόμα, και η Κιμ Ρέινολντς της Αϊόβα.