Πώς είδαν JP Morgan και BofAML τα αποτελέσματα Εθνικής και Eurobank

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα κέρδη της Εθνικής και της Eurobank ξεπέρασαν της εκτιμήσεις της JP Morgan. Παραμένει προτιμώμενη μετοχή της BofAML η Eurobank.

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα ήταν σημαντικά υψηλότερα από αυτά που ανέμενε, σχολιάζει η JP Morgan Cazenove , κυρίως λόγω των υψηλότερων κερδών από το trading και των χαμηλότερων του αναμενόμενου προβλέψεων. Σημειώνει επίσης πως οι τάσεις στην κερδοφορία από βασικές δραστηριότητες δείχνουν ότι το σχέδιο μετασχηματισμού της Εθνικής βρίσκεται εντός τροχιάς. Η τιμή-στόχος διατηρείται στα 3,90 ευρώ ανά μετοχή, με σύσταση “overweight”.

H Bank of America Merrill Lynch, που διατηρεί τη σύσταση «underperform» με τιμή-στόχο 3,04 ευρώ ανά μετοχή, σημειώνει πως τα κέρδη από το trading έδωσαν ώθηση στην κερδοφορία του γ’ τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας.

Για την Eurobank, η BofAML  διατηρεί τη σύσταση “buy” με τιμή στόχο τα 1,12 ευρώ ανά μετοχή, σημειώνοντας πως στο γ’ τρίμηνο η τράπεζα ανακοίνωσε χαμηλότερα έσοδα από trading, καλύτερο κόστος ρίσκου και αυξανόμενους δείκτες κεφαλαίων. Τονίζει πως γι’ αυτήν η Eurobank παραμένει η προτιμώμενη ελληνική τράπεζα.

Από την πλευρά της, η JP Morgan Cazenove, που διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση “overweight” και την τιμή-στόχο των 1,30 ευρώ ανά μετοχή, επισημαίνει πως τα κέρδη που ανακοίνωσε η Eurobank ήταν υψηλότερα από τις δικές της προβλέψεις, κυρίως λόγω των καλύτερων καθαρών εσόδων από επιτόκια και των χαμηλότερων προβλέψεων.