Πώς κατάφερε ο Έλον Μασκ να στείλει το Dogecoin στο… φεγγάρι

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ‘πε και το κανε ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ: Θα στείλει το Dogecoin στο φεγγάρι, αφού η διαστημική εταιρεία του SpaceX θα συμμετάσχει στο «DoGE-1 Mission to the Moon» αποδεχόμενη πληρωμές με το κρυπτονόμισμα.

Η SρaceX, η διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι αποδέχεται το Dogecoin ως πληρωμή για τη χρηματοδότηση εκτόξευσης δορυφόρου της στη Σελήνη.

Όπως έγινε γνωστό θα συμμετάσχει στην αποστολή «DoGE-1 Mission to the Moon» το πρώτο τρίμηνο του 2022. Η Geometric Energy Corporation ανακοίνωσε την αποστολή που χρηματοδοτείται μέσω Dogecoin την Κυριακή.

Σύμφωνα με το CNBC, η DOGE-1 θα στείλε έναν δορυφόρο χρησιμοποιώντας τον πύραυλο Falcon 9 της SρaceX «για να συλλέξει πληροφορίες με τους αισθητήρες, τις κάμερες και τα ενσωματωμένα συστήματα επικοινωνιών και υπολογισμού».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα ο Έλον Μασκ με ένα αινιγματικό τότε tweet είχε δηλώσει ότι η SρaceX θα στείλει κυριολεκτικά το Dogecoin στο φεγγάρι, οδηγώντας το κρυπτονόμισμα τότε σε… εκτόξευση 30%.

Μόλις το Σάββατο ωστόσο ο δισεκατομμυριούχος Μασκ, που βρίσκεται στο τιμόνι της διαστημικής εταιρείας αλλά και της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, προσγείωσε την τιμή του ψηφιακού νομίσματος κατά 29%, με την εμφάνισή του στην εκπομπή Saturday Night Live.

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είχε βάλει το… χέρι του στο ράλι με tweets την Παρασκευή και το Σάββατο.

To Dogecoin, ένα κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο το 2013 έχει ανέβει πάνω από 20.000% την περασμένη χρονιά. Ο Musk ήταν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές μαζί με τους Mark Cuban, Snoop Dogg και Gene Simmons. Οπαδοί του κρυπτονομίσματος ανά τον κόσμο είχαν οργανώσει ομάδες για να παρακολουθήσουν την εκπομπή.