Πώς κινήθηκε η ελληνική βιομηχανική δραστηριότητα τον Μάιο

Πώς κινήθηκε η ελληνική βιομηχανική δραστηριότητα τον Μάιο

Η ελληνική βιομηχανία ισχυροποιήθηκε, με ιδιαίτερη αύξηση στις νέες παραγγελίες και στις προσλήψεις εργατικού δυναμικού.

Η ελληνική βιομηχανική δραστηριότητα ενισχύθηκε με ταχύτερο ρυθμό μέσα στον Μάιο, σημειώνοντας ιδιαίτερη αύξηση στις νέες παραγγελίες και στις προσλήψεις εργατικού δυναμικού, σύμφωνα με έρευνα της HIS Markit, που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών για τον τομέα της Μεταποίησης αυξήθηκε σε 54,2 μονάδες από 52,9 τον μήνα Απρίλιο. «Κατά τον μήνα Μάιο η ανάκαμψη στον ελληνικό κατασκευαστικό τομέα άγγιξε ένα σημαντικό ορόσημο, με την παραγωγή να αυξάνεται σε μηνιαία βάση κατά τη διάρκεια όλου του έτους», δήλωσε στο Reuters ο Andrew Harker της HIS Markit.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σημειώθηκε αύξηση στις νέες παραγγελίες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ενώ η ανάπτυξη στις εξαγωγές σημείωσε υψηλό των τελευταίων τριών μηνών.

«Οι ρυθμοί αύξησης της παραγωγής, οι νέες παραγγελίες και οι προσλήψεις που σημείωσαν άνοδο από τον προηγούμενο μήνα αποτελούν ενθαρρυντικά στοιχεία. Ο δρόμος της ανάπτυξης, ωστόσο παραμένει μακρύς ύστερα από χρόνια ύφεσης», υπογράμμισε ο Harker.

Η πρόσληψη νέων εργαζομένων συνεχίστηκε και τον Μάιο, ανταποκρινόμενη στις αυξημένες ανάγκες της παραγωγής, σημειώνοντας ρυθμούς λίγο χαμηλότερους από τον Μάρτιο.