Πώς κινήθηκε ο τζίρος στο λιανεμπόριο της ευρωζώνης τον Φεβρουάριο

Πώς κινήθηκε ο τζίρος στο λιανεμπόριο της ευρωζώνης τον Φεβρουάριο
Κόσμος περπατά στη αγορά του Πειραιά κοιτάζοντας τις βιτρίνες των καταστημάτων, Δευτέρα 5 Απριλίου 2021.Ανοίγουν τις πόρτες τους από σήμερα τα καταστήματα για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές, ύστερα από μήνες, με τη διαδικασία click away και click inside, ενώ κλειστό θα παραμείνει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι επισκέψεις των καταναλωτών στα εμπορικά καταστήματα θα γίνονται μόνο με ραντεβού και με τη χρήση sms στον αριθμό 13032 για διάστημα τριών ωρών και μία φορά την ημέρα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατά 0,3% αυξήθηκε ο τζίρος στο λιανεμπόριο στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπως ενημέρωσε η Eurostat την Πέμπτη. Το ποσοστό ήταν χαμηλότερο από την αναμενόμενη άνοδο κατά 0,6%. Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5% στην ευρωζώνη και 5,4% στην ΕΕ.

Οι λιανικές πωλήσεις καυσίμων αυτοκινήτων ενισχύθηκαν κατά 3,2% στην ευρωζώνη και κατά 3,9% στην ΕΕ σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, τα μη διατροφικά προϊόντα αυξήθηκαν κατά 0,8% και 0,4% αντίστοιχα, ενώ οι πωλήσεις τροφίμωνποτών και καπνού μειώθηκαν κατά 0,5% στην ευρωζώνη και 0,4% στην Ε.Ε.

Σε ετήσια βάση, τα καύσιμα αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 12% και 12,7% αντίστοιχα, οι πωλήσεις μη διατροφικών προϊόντων κινήθηκαν ανοδικά κατά 9,3% στην ευρωζώνη και κατά 9,6% στην ΕΕ και τα τρόφιμα, τα ποτά και ο καπνός καθοδικά κατά 2% στην ευρωζώνη και 1,5% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.