Ένα μικρο-έθνος 22 κατοίκων στην καρδιά της Αμερικής

Ένα μικρο-έθνος 22 κατοίκων στην καρδιά της Αμερικής

Ο Πρόεδρος της Μολοσσίας απαντά τι σημαίνει να... «κυβερνάς».

Στη Μολοσσία, οι κανόνες ορίζονται από τον Πρόεδρο Kevin Baugh.

Μόλις 10.000 δολάρια κόστισε στον Baugh η κατασκευή της Μολοσσίας, η οποία καταλαμβάνει 13 στρέμματα γης κοντά στο Ρένο της Νεβάδα. Το μικρο-έθνος είναι πόλος έλξης τουριστών με τη δική του τράπεζα (και νόμισμα, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε με δολάρια ΗΠΑ) καθώς και το δικό του παντοπωλείο.

Ακούγεται αστείο, αλλά είναι πέρα ως πέρα αληθινό.

Στον κόσμο υπάρχουν περίπου 200 μικρο-έθνη, αν και τυγχάνουν αναγνώρισης μόνο από άλλα μικρο-έθνη, κι όχι από κάποια χώρα.

Οι 22 κάτοικοι της Μολοσσίας είναι μέλη της ίδιας οικογένειας και είναι φυσικά Αμερικάνοι πολίτες, πληρώνοντας κανονικά τους φόρους τους. Στον πληθυσμό προστίθενται και 6 γάτες, που είναι επίσης κάτοικοι της Μολοσσίας.

Όσο για τους κανόνες διοίκησης της Μολοσσίας;

Κυβερνάς τη χώρα σου όπως θες

Η Μολοσσία είναι δικτατορία, αλλά σύμφωνα με τον Baugh είναι σημαντικό να είσαι ένας ειλικρινής δικτάτορας. «Είμαι καλός δικτάτορας» λέει. Συχνά, ζητά τη συμβουλή της Πρώτης Κυρίας της Μολοσσίας (η γυναίκα του Αντριάν) και της Αστυνομικής Διευθύντριας (η 11χρονη κόρη του Αλέξις). Στο τέλος, όμως, γίνεται αυτό που θέλει εκείνος.

Θεσπίζεις κάποιους αστείους νόμους

Στη Μολοσσία απαγορεύονται το σπανάκι, ο καπνός, οι τορπίλες και τα γατόψαρα. «Τα γατόψαρα απαγορεύονται επειδή επρόκειτο να εμφανιστούμε σε ένα περιοδικό που λέγεται FHM, κάτι σαν το Maxim» λέει ο Baugh. «Επρόκειτο να κάνουν ένα άρθρο για τη Μολοσσία και τελικά μας συμπεριέλαβαν σε ένα άρθρο για άντρες που πιάνουν γατόψαρα με τα χέρια τους».

Ντύνεσαι για να εντυπωσιάσεις

Το …φαίνεσθαι είναι τόσο σημαντικό όσο και το είναι. Ο Baugh φοράει πάντα μαύρα παντελόνια, γυαλιά ηλίου, επίσημο κασκέτο, και ένα ναυτικό σακάκι γεμάτο μετάλια. Αυτή τη στολή τη φοράει πάντα όταν έχει επισκέπτες, καθώς επίσης κι όποτε ταξιδεύει εκ μέρους της Μολοσσίας. «Έτσι κερδίζεις τον σεβασμό των άλλων και την εκτίμηση των υπόλοιπων μικρο-εθνών».

Εορτάζεις τη χώρα σου

Η Δημοκρατία της Μολοσσίας έχει 25 εθνικές εορτές, ανάμεσα στην οποία και η Ημέρα του Τζακ στις 4 Φεβρουαρίου, προς τιμήν του εκλιπόντος Πρώτου Σκύλου. Και φυσικά δεν μπορεί να υπάρξει μικρο-έθνος χωρίς την Ημέρα του Προέδρου. «Την γιορτάζουμε όσες περισσότερες μέρες μπορούμε κάθε Ιούλιο, και σίγουρα στις 30 Ιουλίου». Τότε είναι τα γενέθλια του Προέδρου!