Πώς να διασφαλίσετε την αυθεντικότητα στην προσπάθεια να κάνετε τις επιχειρήσεις καλύτερες

Πώς να διασφαλίσετε την αυθεντικότητα στην προσπάθεια να κάνετε τις επιχειρήσεις καλύτερες
Photo: pixabay.com
Διαφορετικές εταιρείες επανεξετάζουν το ρόλο τους στην κοινωνική ευθύνη με τρόπους που ποικίλλουν ανάλογα με τον κλάδο και τη γεωγραφική τους θέση.

της Aman Kidwai

Η προσπάθεια των εταιρειών να φροντίζουν καλύτερα τους υπαλλήλους τους και να παρακολουθούν τον αντίκτυπό τους στην κοινωνία έχει επιταχυνθεί λόγω του COVID-19 και των κοινωνικών διαμαρτυριών το καλοκαίρι του 2020. Έχει επίσης απαιτήσει από τους εταιρικούς ηγέτες να αναλάβουν πολλές νέες δεξιότητες και ευθύνες.

Διαφορετικές εταιρείες επανεξετάζουν το ρόλο τους στην κοινωνική ευθύνη με τρόπους που ποικίλλουν ανάλογα με τον κλάδο και τη γεωγραφική τους θέση. Ωστόσο, οι πρωτοβουλίες τους για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη συχνά υλοποιούνται καλύτερα όταν μπορούν επίσης να ωφελήσουν την ουσία της εταιρείας, προσελκύοντας υποψήφιους για εργασία, διατηρώντας τους υπάρχοντες υπαλλήλους ή απλά λειτουργώντας ως καλό PR.

«Ο πρόεδρος του διοικητικού μας συμβουλίου μάς υπενθυμίζει συνεχώς ότι δεν είναι μόνο το σωστό, αλλά είναι επίσης καλό για τις δουλειές, και αυτά τα δύο μπορεί να ισχύουν ταυτόχρονα», δήλωσε στο Most Powerful Women Lead Up Conversation του Fortune στις 30 Σεπτεμβρίου η Kavitha Prabhakar, επικεφαλής διαφοροποίησης, ισότητας και ένταξης στη Deloitte.

Στη Levi Strauss, η ανώτερη αντιπρόεδρος Kelly McGinnis ανέφερε ότι αυτή η εντολή σημαίνει ότι πρέπει να θέσουμε την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή στο επίκεντρο της αντιμετώπισης της πανδημίας. Η εταιρεία επέκτεινε της άδεια ασθενείας με αποδοχές σε υπαλλήλους λιανικής και κέντρων διανομής που εργάζονταν με φυσική παρουσία τους πρώτους μήνες της πανδημίας.

Η McGinnis τόνισε ότι ενώ στην εταιρεία παρακολουθούν τις μετρήσεις και τον αντίκτυπο σε βασικά ζητήματα που σχετίζονται με την ποικιλομορφία και την κοινωνική ευθύνη, εξακολουθούν να «προσπαθούν να βελτιωθούν», δραστηριοποιούμενοι σε θέματα «που είναι πολύ μεγαλύτερα από οποιαδήποτε εταιρεία», όπως τα δικαιώματα ψήφου ή η πρόληψη της ένοπλης βίας.

Ως πρόεδρος του Google.org, η Jacqueline Fuller ηγείται των μη κερδοσκοπικών προσπαθειών του τεχνολογικού κολοσσού. Παρόλο που κάνει πολλές φιλανθρωπικές δαπάνες, ανέφερε τη σημασία της συμμετοχής των εργαζομένων σε κοινωνικές πρωτοβουλίες, επισημαίνοντας τα προγράμματα αγώνων για φιλανθρωπικές δωρεές και τις pro bono συμβουλές ως παραδείγματα.

«Αυτό είναι κάτι που θα μας βοηθήσει στην πρόσληψη και τη διατήρηση του ταλέντου», είπε η Fuller. «Θα μας βοηθήσει με αυτό το σημαντικό ζήτημα της δημιουργίας της αίσθησης ένταξης και του ‘ανήκειν’».

Τέλος, η Paula Santilli, διευθύνουσα σύμβουλος της PepsiCo στη Λατινική Αμερική, δήλωσε ότι η απόδειξη της αυθεντικότητας μπορεί να βρεθεί στο μέγεθος των κοινωνικά υπεύθυνων επενδύσεων. Σημείωσε ότι τα ηλεκτρικά φορτηγά κοστίζουν 60% περισσότερο για την επιχειρηματική της μονάδα και η οικοδόμηση τεχνολογιών εξοικονόμησης νερού μπορεί να επιφέρει σημαντικό κόστος, αλλά οι εταιρείες που είναι ειλικρινείς για το περιβάλλον ξοδεύουν περισσότερα από όσα χρειάζονται σε βασικά σημεία της αλυσίδας εφοδιασμού τους για να βεβαιωθούν ότι είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Πηγή: fortune.com