Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα χωρίς καν να σηκωθείτε από τον καναπέ σας

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα χωρίς καν να σηκωθείτε από τον καναπέ σας

Κατεβάστε μια εφαρμογή που θα σας ενημερώνει για τα έξοδά σας και θα σας βοηθά να τηρήσετε τους προϋπολογισμούς σας.

Από τον καναπέ σας, μπορείτε να ξαναγεμίσετε τις αποθήκες του σπιτιού σας με προϊόντα πρώτης ανάγκης, να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας σειρά, αλλά και να παραγγείλετε τα νέα σας γυαλιά ηλίου. Μπορείτε επίσης να μαζέψετε και χρήματα.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τρόπους με τους οποίους θα μπορείτε να μαζέψετα χρήματα χωρίς να επισκεφθείτε την τράπεζα, το παντοπωλείο ακόμα και το γραμματοκιβώτιο:

Κατεβάστε μια εφαρμογή προϋπολογισμού και δαπανών.

Μια τέτοια εφαρμογή μπορεί να συνδεθεί με τις κάρτες και τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς για την αυτόματη εισαγωγή και κατηγοριοποίηση των εσόδων και των εξόδων σας.

Η εφαρμογή μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα με δυο τρόπους:

  • Μπορεί να σας βοηθήσει να τηρήσετε τους προϋπολογισμούς σας, σε σχέση με τα έξοδά σας και να σας ειδοποιεί όταν υπερβαίνετε το ποσό που έχετε ορίσει.
  • Μπορεί ακόμη να σας ενημερώνει για το πόσα ξοδεύετε και εάν τα ποσά αυτά μπορούν να επηρεάσουν τα μελλοντικά σας έξοδα.

Αυτές είναι μερικές δημοφιλείς επιλογές, οι οποίες λειτουργούν σε iOS και Android: Mint (iOS, Android), LearnVest (iOS), You Need a Budget (iOS, Android), και Personal Capital (iOS, Android).

Ανοίξτε ένα υποστηρικτικό λογαριασμό αποταμίευσης

Εάν εξοικονομείτε χρήματα, σίγουρα θα έχετε ένα λόγο: ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης, ένα ταξίδι στο εξωτερικό, ένας γάμος, ένα σπίτι. Μπορείτε όμως να δημιουργήσετε έναν υποστηρικτικό λογαριασμό αποταμίευσης για κάθε σας στόχο, αντί να αποθηκεύετε όλα σας τα χρήματα σε ένα μόνο λογαριασμό.

Ενεργοποιήστε τη ρύθμιση αυτόματης κατάθεσης σε λογαριασμό ταμιευτηρίου 

Μπορείτε να ενεργοποιήστε τη ρύθμιση αυτόματης μεταφοράς χρημάτων από λογαριασμό τρεχούμενης όψεως σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου, ώστε να εξοικονομείτε χρήματα για τους στόχους σας.

Αυξήστε τις συνταξιοδοτικές εισφορές σας

Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε τόσο το καλύτερο. Ελέγξτε online για να δείτε εάν το σχέδιό σας προσφέρει αυτόματη αύξηση.

Ζητήστε να σας αποστέλλουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οι αγαπημένοι σας έμποροι λιανικής πώλησης

Με τις online αγορές μπορείτε να βρείτε πολύ οικονομικές τιμές στο διαδίκτυο και παράλληλα να εξοικονομήσετε χρήματα. Μην ξεχνάτε ότι οι έμποροι λιανικής πώλησης προσφέρουν συχνά εκπτώσεις στα go-to καταστήματά τους.

Ακυρώστε μια συνδρομή που δεν χρησιμοποιείτε (ή που δεν σας ικανοποιεί)

Μπορείτε να ακυρώσετε μια συνδρομή σας, την οποία δεν χρησιμοποιείτε ή εν τέλει δεν σας ικανοποιεί. Διαρκεί μόνο μερικά κλικ ή ένα τηλεφώνημα και σας γλιτώνει από μερικά χρήματα κάθε μήνα.

Μια σημαντική αρχή για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να δημιουργήσετε ένα πλάνο με τα γεύματα της εβδομάδας καθώς και τη λίστα με τα ψώνια σας.

Κάντε εγγραφή σε προγράμματα αεροπορικών εταιρειών και ταξιδιωτικών ανταμοιβών

Πολλά αεροπλάνα και τρένα προσφέρουν δωρέαν συνδρομές. Ταξιδεύοντας, μπορείτε να μαζέξεψετε πόντους και να κερδίσετε δωρεά εισιτήρια ή κάποια έκπτωση. Μπορείτε να κάνετε τη συνδρομή σας μέσα σε λίγα λεπτά και online.

Επί παραδείγματι, οι αεροπορικές American Southwest, Virgin, United, Delta και το τρένο Amtrak επιτρέπουν το κοινό να κάνει συνδρομή δωρεάν.