Πώς να κλέψετε ένα Apple Watch

Πώς να κλέψετε ένα Apple Watch
Photo:

Δείτε γιατί το έξυπνο ρολόι της  Apple δεν είναι αρκετά «έξυπνο» για να προστατευθεί από τους κλέφτες.

Το νέο Apple Watch είναι αρκετά «έξυπνο» για να προστατεύσει αποτελεσματικά τα δεδομένα σας. Ξέρει πότε βγαίνει από τον καρπό σας και δεν επιτρέπει να μείνει ξεκλείδωτο χωρίς κωδικό.

Αλλά αν αφήσει… για τα καλά τον καρπό σας, δεν είναι τόσο «έξυπνο» για να καταστρέψει και την αξία επαναπώλησής του.

Στις προηγούμενες ημέρες  Jeff Benjamin του iDownloadBlog κατέγραψε ένα σημαντικό κενό στα μέτρα ασφάλειας του Apple Watch, το οποίο παρουσιάζει στο βίντεο που ακολουθεί. Σε σύντομες γραμμές, μπορείτε να δείτε πώς να επαναρυθμίσετε το ρολόι στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις παρακάμπτοντας τον κωδικό πρόσβασης, έτοιμο για να συντονιστεί με ένα νέο iPhone.

Στο παρελθόν, το iPhone ήταν εύκολο να επαναρυθμιστεί, κάνοντάς το έναν δημοφιλή στόχο για τους κλέφτες. Πριν από δύο χρόνια, με την έκδοση του iOS7, η Apple πρόσθεσε ένα «kill switch», που αποτρέπει το τηλέφωνο να ενεργοποιηθεί χωρίς το όνομα του ιδιοκτήτη και τον κωδικό πρόσβασής του. Έκτοτε οι κλοπές iPhones στο Σαν Φρανσίσκο περιορίστηκαν κατά 40%, στο Λονδίνο κατά 50% και στη Νέα Υόρκη κατά 25%.

Και για την περίπτωση του κενού ασφαλείας του έξυπνου ρολογιού της, η Apple μπορεί να δημιουργήσει κάποια στιγμή ένα αντίστοιχο «kill switch». Αλλά μέχρι τότε, οι κάτοχοι του Apple Watch α πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.