Πώς να περάσετε αξέχαστα τις γιορτές στην Αράχωβα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Αράχοβα, ήταν η πρώτη επιλογή των Αθηναίων για να περάσουν σε αυτό το γραφικό χωριό τις γιορτές.

Χριστίνα Ζάχου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Αράχοβα, ήταν η πρώτη επιλογή των Αθηναίων για να περάσουν σ αυτό το γραφικό χωριό τις γιορτές.

Οι επιλογές πολλές, αρκεί να κατασταλάξεις στο τι είδους διακοπές θέλεις να κάνεις στις πλαγιές του Παρνασσού. Άλλοι την προτιμούν για να δώσουν το παρόν στα clubs και άλλοι για να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.

Σ αυτό το άρθρο θα σου δώσω tips για να περάσεις υπέροχα τις γιορτές στην Αράχοβα:

  • Βόλτα στα σοκάκια του χωριού. Έπειτα θα ανέβεις τις σκάλες για να βρεθείς στο εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη. Συνήθως, τώρα το χειμώνα, το τοπίο αποκτάει γκρίζες αποχρώσεις λόγω της έντονης ομίχλης που επικρατεί στο βουνό.
  • Απόλαυσε το πρωινό σε κάποιο παραδοσιακό καφενείο. Βρίσκεσαι σε χωριό οπότε τι πιο ιδανικό από το να πιεις έναν ελληνικό καφέ με καϊμάκι και να το συνοδέψεις με γλυκό του κουταλιού.
  • Δοκίμασε ντόπιο φαγητό. Εκτός από τα ψητά κρέατα όπου θα βρεις πολλές επιλογές προτίμησε ταβερνάκια με μαγειρευτό φαγητό. Στο κατάλογο θα βρεις πολλές προτάσεις, αλλά σου προτείνω να επιλέξεις κόκορα με ντόπιες χυλοπίτες, πίτα με χόρτα εποχής, φορμαέλα-το τοπικό τους τυρί- και να τα συνοδέψεις με τσιπουράκι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Solife.gr