Πώς να συνδυάσετε το ταξίδι με τη δουλειά σας

Πώς να συνδυάσετε το ταξίδι με τη δουλειά σας

Πέντε εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας ενώ ταξιδεύετε. 

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έφτασε στο τέλος του. Κάποιοι μπορεί να φύγατε για ένα ολιγοήμερο ταξίδι, κάποιοι έπρεπε να μείνετε πίσω γιατί δουλεύατε και κάποιοι έπρεπε να τα συνδυάσετε και τα δύο.

Ενώ, λοιπόν, οι εργαζόμενοι «κατεβάζουν ρολά» στις διακοπές τους, κάποιοι πρέπει (ή μερικές φορές θέλουν) να τα συνδυάσουν.

Ας δούμε με ποιους τρόπους θα αυξήσετε την παραγωγικότητα σας κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού.

Κλείστε τα εισιτήρια σας εγκαίρως

Έχετε δει διαφημίσεις όπου κάποιος ψάχνει ανάμεσα σε 15 ταξιδιωτικά γραφεία ώστε να καταφέρει να βρει την χαμηλότερη τιμή; Ακόμα κι αν πρόκειται για 10 ευρώ. Κάπως έτσι γίνεται και με τα επαγγελματικά ταξίδια. Αν η εταιρεία σας δε καλύπτει όλα τα έξοδα, αυτό σημαίνει πως πρέπει εσείς να βρείτε τον πιο φτηνό τρόπο για να ταξιδέψετε. Μια απευθείας πτήση σας γλυτώνει χρόνο, αλλά αντίστοιχα είναι και πιο ακριβή. Το ίδιο συμβαίνει και με τα γρήγορα τρένα που διαθέτουν WiFi για να δουλεύετε όσο ταξιδεύετε, αλλά κοστίζουν ακριβά.

Μιλήστε με το αφεντικό σας ώστε να δείτε αν μπορείτε να καλύψετε από κοινού κάποια έξοδα, αλλιώς αν δε θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα, θα πρέπει να το έχετε οργανώσει σχετικά νωρίς.

Μην περιμένετε άδικα

Έχετε προσέξει πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε όσο περιμένετε και μάλιστα χωρίς να το καταλάβετε; Όσο περιμένετε την επόμενη πτήση σας, βγάλτε τον υπολογιστή σας και απαντήστε στα email σας. Προσοχή, κάντε δουλειές μέσα σε ένα σεβαστό χρονικό διάστημα. Αν έχετε δέκα λεπτά κενό, μην βγάλετε τον υπολογιστή σας – το μοναδικό που θα καταφέρετε είναι να αγχωθείτε.

Πάρτε τα απαραίτητα «εργαλεία»

Αν πρέπει να κάνετε δουλειά στο ταξίδι σας, μη βασιστείτε μόνο στο κινητό σας. Μπορεί να διαβάζετε τα email σας από εκεί, αλλά δύσκολα θα γράψετε ένα report. Πάρτε μαζί τον υπολογιστή σας, αν ξέρετε πως δεν υπάρχει άλλη λύση.
Αντίστοιχα, αν είστε όλη την ημέρα στο κινητό σας προμηθευτείτε και μια δεύτερη μπαταρία, για να μη βρεθείτε ποτέ εξ απροόπτου.

Αλλάξτε τη λίστα με τις υποχρεώσεις σας

Κάποιες υποχρεώσεις μπορούν να συνδυαστούν με το ταξίδι, κάποιες όμως δε γίνεται. Για παράδειγμα, αν πρέπει να κάνετε μια σειρά από τηλέφωνα μπορείτε να το κάνετε αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, αλλά δε θα μπορέσετε να μιλήσετε στο τηλέφωνο αν είστε στο αεροδρόμιο – όπου γίνονται ανακοινώσεις διαρκώς.

Επίσης, δουλείες που επιβάλλουν τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο δεν ενδείκνυνται για την ημέρα του ταξιδιού. Κάποια αεροδρόμια έχουν WiFi, κάποια όμως ή είναι ακριβά ή η σύνδεση είναι αργή. Μη το διακινδυνεύσετε. Αποφασίστε να φέρετε εις πέρας τις δουλείες που πραγματικά μπορείτε να κάνετε.

Κάντε τις δουλείες σας από πριν

Τώρα που ξέρετε πως ίσως δεν έχετε ίντερνετ και πως θα είστε όλη την ημέρα σε ένα τρένο, δεν θα ήταν καλύτερο αν κάνατε κάποιες από τις δουλείες της ημέρας του ταξιδιού σας (ιδανικά και όλες!) από την προηγούμενη; Ναι. Προσπαθήστε να βγάλετε περισσότερη δουλειά την παραμονή του ταξιδιού σας, ώστε να μη χρειαστεί να αγχωθείτε. Μόλις φτάσετε στον προορισμό σας μπορείτε να ξεκινήσετε ξανά.