Πώς να σταματήσετε τους απατεώνες του SIM swap από το να κλέψουν τα bitcoin σας

Πώς να σταματήσετε τους απατεώνες του SIM swap από το να κλέψουν τα bitcoin σας
pexels
Προκειμένου να αποφευχθούν οι απατεώνες του SIM swap, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) συνιστά κάποια βήματα.

του Jonathan Vanian

Προσοχή στους απατεώνες που χρησιμοποιούν μια τεχνική που ονομάζεται SIM swap για να χακάρουν τους διαδικτυακούς λογαριασμούς των θυμάτων, προκειμένου να κλέψουν τα κρυπτονομίσματά τους, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αφορά έναν 23χρονο άνδρα από το Brockton της Μασαχουσέτης, τον οποίο το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε αυτήν την εβδομάδα για υποκλοπή των διαδικτυακών λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης 10 μη κατονομαζόμενων θυμάτων και, στη συνέχεια, για κλοπή πάνω από 530.000 δολαρίων σε κρυπτονομίσματα.

Ο Meiggs και οι συνεργοί του, είπε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, χρησιμοποίησαν την «παράνομη πρακτική» του SIM swap, με την οποία οι απατεώνες πείθουν τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να αλλάξουν τους αριθμούς τηλεφώνου που είναι συνδεδεμένοι με τις κάρτες SIM του smartphone των θυμάτων τους με κάρτες SIM που είναι αποθηκευμένες στα δικά τους smartphone.

Με αυτόν τον τρόπο, οι απατεώνες έχουν πρόσβαση στα γραπτά μηνύματα και τις φωνητικές κλήσεις των θυμάτων, γεγονός που τους βοηθά να επαναφέρουν τους κωδικούς πρόσβασης των θυμάτων τους και να πάρουν τον έλεγχο των λογαριασμών των κρυπτονομισμάτων τους.

Προκειμένου να αποφευχθούν οι απατεώνες του SIM swap, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) συνιστά κάποια βήματα.

Πρώτον, οι άνθρωποι δεν πρέπει ποτέ να απαντούν σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κλήσεις ή μηνύματα κειμένου που ζητούν προσωπικές πληροφορίες. Πρόκειται για πιθανές επιθέσεις ηλεκτρονικού phishing, στις οποίες οι χάκερ προσπαθούν να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη με τους καταναλωτές προκειμένου να αποκτήσουν τα προσωπικά τους στοιχεία, όπως αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης ή πληροφορίες πιστωτικών καρτών.

Δεύτερον, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου συνιστά στα άτομα να περιορίσουν τον όγκο των πληροφοριών που μοιράζονται στο διαδίκτυο και, «εάν είναι δυνατόν, να αποφεύγουν να δημοσιεύουν το πλήρες όνομα, τη διεύθυνση ή τον αριθμό τηλεφώνου τους σε δημόσιους ιστότοπους». Αυτές οι πληροφορίες παρέχουν στους εγκληματίες περισσότερα δεδομένα για να πραγματοποιήσουν την κλοπή.

Η FTC είπε επίσης ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να ρυθμίσουν το PIN ή τους κωδικούς πρόσβασης για τους λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων τους, σε περίπτωση που οι απατεώνες προσπαθήσουν να καλέσουν τις εταιρείες τηλεφωνίας στο πλαίσιο της απάτης με το SIM swap.

Επιπλέον, η FTC συνιστά στα άτομα να χρησιμοποιούν αυστηρότερες τεχνικές ασφαλείας, όπως εξουσιοδότηση πολλαπλών σταδίων, για να δυσκολέψουν την πρόσβαση των εγκληματιών σε προσωπικούς λογαριασμούς.

Πηγή: Fortune