Πώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετέτρεψε τους Μπακς σε ένα… διεθνές brand

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Όταν έχεις έναν σταρ στην ομάδα σου, μπορείς να δεις την ανάπτυξη τοπικά και εθνικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ομάδας των Μπακς.

Την τεράστια επιρροή που έχει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που κατάφερε να αναγεννήσει την μικρή αγορά του Μιλγουόκι ανέλυσε το περιοδικό Forbes. Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα αναφέρεται το πώς ένας παίκτης κατάφερε να μετατρέψει την μικρότερη αγορά του ΝΒΑ σε ένα κερδοφόρο brand, με άνοδο εισιτηρίων, τηλεθέασης και εμπορικής αξιοποίησης του οργανισμού των Μπακς.

Μιλώντας σχετικά ο πρόεδρος της ομάδας των Μπακς, Πίτερ Φέιγκιν είπε τα εξής: «Έχουμε ένα νέο γήπεδο, τη δυνατότητα να φτάσουμε τις 60 νίκες, να πάρουμε την πρώτη θέση στην Ανατολή και σε όλο το ΝΒΑ. Είναι μια σπουδαία εποχή για το Μιλγουόκι, το Γουισκόνσιν και φυσικά τους Μπακς». «Όταν έχεις έναν σταρ στην ομάδα σου, μπορείς να δεις την ανάπτυξη τοπικά και εθνικά, αλλά αυτό που έχει συμβεί με τον Γιάννη είναι ότι έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον παγκοσμίως. Πλέον μπορούμε να αντιμετωπιζόμαστε ως ένα παγκόσμιο brand, που δεν απευθύνεται μόνο σε τοπικούς χορηγούς, αλλά και σε διεθνείς», πρόσθεσε, ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι οι Μπακς επελέγησαν από το ΝΒΑ για το πρώτο ματς κανονικής περιόδου στο Παρίσι την επόμενη σεζόν: «Αυτό δείχνει πως οι Μπακς είναι πλέον σημαντικό κομμάτι της διεθνούς απήχησης του ΝΒΑ», δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας, Πίτερ Φέιγκιν.

Σχετικά άρθρα