Πώς ο ιατρικός τουρισμός εκτοξεύει τις κρατήσεις τύπου Airbnb

Πώς ο ιατρικός τουρισμός εκτοξεύει τις κρατήσεις τύπου Airbnb

Ο συνολικός αριθμός των ακινήτων που εκμισθώνονται σε όλη την Ελλάδα μέσω των ιστοσελίδων ενοικίασης κατοικιών αγγίζει τα 42.155.

Περισσότερα από 6.500 ακίνητα στην περιοχή της Αθήνας διατίθενται στην αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων, τύπου Airbnb, ένας αριθμός αυξημένος κατά 27% σε σχέση με πριν έξι μήνες, που παρουσιάζει την συνεχή ανοδική πορεία του κλάδου, παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί για την φορολογία των εσόδων από τις μισθώσεις.

Σύμφωνα με συνέντευξη του Νάσου Γαβαλά στην Καθημερινή, επικεφαλής της eazybnb που ειδικεύεται στην επαγγελματική διαχείριση ακινήτων τρίτων μέσω της Airbnb, η ανάπτυξη της αγοράς πλέον έχει μετατοπιστεί σε περιοχές εκτός του κέντρου της πρωτεύουσας, εξαιτίας της αύξησης των τιμών ενοικίασης.

«Διαπιστώνουμε σημαντική ζήτηση και σε περιοχές όπως το Χαλάνδρι, αλλά και σε όλο το παραλιακό μέτωπο και κυρίως λόγω του ιατρικού τουρισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβαλάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιατρικός τουρισμός τοποθετείται μεταξύ των οκτώ αναπτυξιακών μοχλών της ελληνικής οικονομίας για την επερχόμενη δεκαετία, επιβεβαιώνοντας την άποψη σημαντικών δυνάμεων της ιδιωτικής υγείας και του κλάδου του τουρισμού που επιχειρούν με μικρά, αλλά ουσιαστικά βήματα να τοποθετήσουν την Ελλάδα στο χάρτη της νέας αυτής αγοράς.

Παράλληλα, όπως αναφέρει έκθεση της Grant Thorton, ο συνολικός αριθμός των ακινήτων που εκμισθώνονται σε όλη την Ελλάδα μέσω των ιστοσελίδων ενοικίασης κατοικιών αγγίζει τα 42.155.

Στην κορυφή των αναζητήσεων παραμένει, ωστόσο, το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα περιοχές όπως η Ακρόπολη, η Πλάκα, το Σύνταγμα και το Μοναστηράκι.