Πώς πολυτελή πλωτά σπίτια βοηθούν στην αναγέννηση κοραλλιογενών υφάλων στο Ντουμπάι (Βίντεο)

pixabay.com

Το 2017 ένα εξαιρετικά καυτό καλοκαίρι κατέστρεψε περίπου το 70% των κοραλλιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η ευρωπαϊκή εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, Kleindienst, εργάζεται σε ένα μοναδικό έργο που συνδυάζει πολυτέλεια και βιωσιμότητα. Το σημαντικό αυτό έργο είναι γνωστό ως «Η Καρδιά της Ευρώπης», και βρίσκεται πάνω από οκτώ νησιά, μέρος των Νησιών Κόσμος, το τεχνητό αρχιπέλαγος που βρίσκεται μόλις 4 χλμ. από τις ακτές του Ντουμπάι.

Σκοπός του είναι να γίνει ο απόλυτος προορισμός πολυτελείας. Θα έχει κλιματικά ελεγχόμενα δρομάκια και 13 ξενοδοχεία, συμπεριλαμβανομένου ενός πριβέ ξενοδοχείου με ένα μόνο δωμάτιο.

Κάθε ένα από τα νησιά που αναπτύχθηκε από την Kleindienst παίρνει το όνομά του από ευρωπαϊκές χώρες. Το καθένα από αυτά περιβάλλεται από πλωτά σπίτια που ονομάζονται Seahorses. Κάθε σπίτι έχει 3 επίπεδα και εκτείνεται πάνω από 370 τετραγωνικά μέτρα.

Το εντυπωσιακό είναι όταν κατεβαίνει κανείς στο χαμηλότερο επίπεδο των σπιτιών, που είναι υποβρύχιο, κάτι που επιτρέπει στους ενοίκους να δουν τη θαλάσσια ζωή από το υπνοδωμάτιο ή το μπάνιο τους. Το κάθε σπίτι έχει επίσης μια υποβρύχια πλατφόρμα όπου οι θαλάσσιοι βιολόγοι καλλιεργούν έναν νέο κοραλλιογενή ύφαλο. Αυτός ο κοραλλιογενής ύφαλος θα αποτελεί έναν βιότοπο για τη θαλάσσια ζωή που ζει στην περιοχή.

Αρχικά για μικρά ψάρια, αυτό το οικοσύστημα αποσκοπεί στην προσέλκυση μεγαλύτερων ειδών, ακόμη και καρχαριών. Περίπου 100.000 κοράλλια θα καλλιεργηθούν μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται κατακερματισμός, όπου ένα κοράλλι κατακερματίζεται σε πολλά μικρότερα κοράλλια. Αυτό επιταχύνει τη διαδικασία φυσικής ανάπτυξης.

Το 2017 ένα εξαιρετικά καυτό καλοκαίρι κατέστρεψε περίπου το 70% των κοραλλιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το πρόγραμμα θαλάσσιας ζωής της Καρδιάς της Ευρώπης στοχεύει να φέρει πίσω τη ζωή στα γύρω ύδατα.

Σχετικά άρθρα