Πώς ψεύτικες διαφημίσεις στο internet κοστίζουν στις εταιρείες 6 δισ. ευρώ τον χρόνο

Πώς ψεύτικες διαφημίσεις στο internet κοστίζουν στις εταιρείες 6 δισ. ευρώ τον χρόνο

Με 6 δισ. δολάρια ετησίως επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις απατεώνες, κάνοντας ψεύτικα download. Στόχος τους οι διαφημίσεις για λήψη εφαρμογών σε smartphones. Πώς δρα ο μηχανισμός.

Απατεώνες «ξεζουμίζουν» εταιρείες, αντλώντας δεκάδες δισεκατομμύρια δολαρίων κάθε χρόνο, με ψεύτικες ανταποκρίσεις σε διαδικτυακές διαφημίσεις, σύμφωνα με ερευνητές, που, όπως λένε, ο κλάδος έχει να αντιμετωπίσει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που παραδέχεται.
Οπως μεταδίδουνο οι Financial Times, τα ψεύτικα κλικ αποτελούν πλήγμα στο διαδικτυακό μάρκετινγκ εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δρουν ανεξέλεγκτα σε διαφημίσεις που κλικάρονται για να κατεβάσει κάποιος εφαρμογές για smartphone ή σε διαφημίσεις σε έξυπνες τηλεοράσεις.
Ο Augustine Fou, ανεξάρτητος ερευνητής που έχει περάσει περισσότερα από 20 χρόνια σε έρευνες στον συγκεκριμένο τομέα, πιστεύει ότι το μέγεθος της απάτης είναι πολλές φορές περισσότερο από την επίσημη γραμμή του κλάδου, κοστίζοντας στις επιχειρήσεις περίπου 6 δισ. δολάρια ετησίως, πέρα από τις ετήσιες δαπάνες άνω των 300 δισ. που δόθηκαν σε ιντερνετικές διαφημίσεις το 2019.
Ορισμένοι εγκληματίες μέσω smartphone, κάνουν κλικ σε διαφημίσεις από συνεργαζόμενους ιστότοπους ή δίκτυα διαφημίσεων. Στη συνέχεια, μπορούν να διεκδικήσουν τα τέλη προμήθειας που καταβάλλουν οι διαφημιζόμενοι για κάθε download. Άλλοι χρησιμοποιούν λογισμικό που δημιουργεί αποτελέσματα από εικονικά τηλέφωνα και ψεύτικες λήψεις.