Πώς σχολίασε ο Sir Στέλιος τη μείωση προσωπικού στην easyJet κατά 30%

«Εάν η αεροπορική πρέπει να συρρικνωθεί κατά 30% από άποψη ανθρώπινου δυναμικού, δεν πρέπει να μειωθεί και ο στόλος;» διερωτάται ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας. Προσφέρει αμοιβή έως 5 εκατ. λίρες Αγγλίας για tips που θα ακυρώσουν τη συμφωνία με την Airbus.

Με αφορμή την ανακοίνωση της easyJet για μείωση του προσωπικού της κατά 30%, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας επανέλαβε τους χαρακτηρισμούς περί «αχρείων» αναφερόμενος στα στελέχη της easyJet που όπως λέει ψεύδονται, συνεχίζοντας να πληρώνουν την Airbus για την αγορά 107 επιπλέον αεροσκαφών.

«Σήμερα ενημερώνουν το 30% των εργαζομένων της easyJet ότι θα χάσουν τη δουλειά τους. Και αναρωτιέται κανείς: γιατί δεν σταματούν να πληρώνουν πρώτα την Airbus; Εάν η αεροπορική εταιρεία πρέπει να συρρικνωθεί από άποψη ανθρώπινου δυναμικού κατά 30%, τότε θα πρέπει να μειωθεί αντίστοιχα και ο στόλος κατά 30% και όχι να αυξηθεί με την αγορά 107 επιπλέον αεροσκαφών. Γιατί, λοιπόν, επιμένουν τόσο πολύ οι αχρείοι ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν στην Airbus;» αναρωτιέται σε επιστολή του.

Από την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, σύμφωνα με τον κ. Χατζηιωάννου, «οπότε και αποκαλύφθηκαν οι δεσμοί του με τον γνωστό από τα Panama Papers Ελβετό δικηγόρο Marc Bonnant, ένας από τους τρεις αχρείους, ο CFO της easyJet Andrew Findlay, παραιτήθηκε. Ο Findlay δεν θα πρέπει πλέον να υπογράφει επιταγές προς την Airbus. Δεν θα βρίσκεται, άλλωστε, στην εταιρεία ώστε να πληρώσει όλα αυτά τα επιπλέον αεροσκάφη. Ζητώ από το 30% του προσωπικού της easyJet, αυτούς που χάνουν σήμερα τη δουλειά τους, να αποκαλύψουν ό,τι γνωρίζουν για τους αχρείους της easyJet. Προτίθεμαι να προσφέρω αμοιβή έως 5.000.000 λίρες Αγγλίας σε όποιον παράσχει αποδεικτικά στοιχεία για τις συναλλαγές μεταξύ των αχρείων της easyJet- ιδιαίτερα του Findlay- και του Marc Bonnant».