Πώς τα capital controls γλίτωσαν τη Βίκυ Σταμάτη από τη φυλακή

Πώς τα capital controls γλίτωσαν τη Βίκυ Σταμάτη από τη φυλακή

Το «παραθυράκι» που βρήκαν οι συνήγοροι της για να αποφύγουν την εγγύηση των 50.000 ευρώ.

Την πόρτα της ελευθερίας ακόμη και σήμερα αναμένεται να δει η Βίκυ Σταμάτη…λόγω capital controls.  Συγκεκριμένα οι οι συνήγοροι της πάτησαν πάνω στην πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργού Δικαιοσύνης με την οποία αναστέλλονται οι ποινές των εγγυοδοσιών, λόγω των περιορισμών στη κίνηση κεφαλαίων. Το μόνο που απομένει τώρα είναι να παραδώσει το διαβατήριό της, όπως της επιβλήθηκε με τους περιοριστικούς όρους (επιπλέον, της απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ της επιβλήθηκε η υποχρέωση να δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της τρεις φορές τον μήνα).

Σημειώνεται ότι χθες το δικαστήριο έκανε δεκτή την έβδομη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, επιβάλλοντάς της, όμως, σκληρούς περιοριστικούς όρους και εγγύηση αρχικά 70.000 ευρώ.

Οι συνήγοροί της, λέγοντας ότι η κυρία Σταμάτη δεν έχει τόσο χρήματα, ζήτησαν να μειωθεί το ποσό της εγγύησης και έτσι το δικαστήριο κατέβασε το ποσό στις 50.000 ευρώ.

Ωστόσο, παρότι η απόφαση για την αποφυλάκιση της συζύγου του πρώην υπουργού ελήφθη χθες, έμεινε για μια ακόμη βραδιά στη φυλακή, καθώς το ποσό δεν είχε συγκεντρωθεί.

Τελικά, η κυρία Σταμάτη θα δει την πόρτα της εξόδου από τη φυλακή χάρη στο παραθυράκι πάνω στο οποίο «πάτησαν» οι συνήγοροί της.