Πώς τα Starbucks θα κερδίσουν έδαφος στη «χώρα του τσαγιού»

Πώς τα Starbucks θα κερδίσουν έδαφος στη «χώρα του τσαγιού»

Όπως όλα δείχνουν, η αμερικανική αλυσίδα καφέ βρίσκεται σε διάθεση υψηλής ανάπτυξης.

Τα Starbucks αποφάσισαν να αυξήσουν τις προσφορές τσαγιών στην Ασία, με την ελπίδα ότι θα επεκτείνουν τις παγκόσμιες πωλήσεις κατά τρία δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η νέα σειρά τσαγιών της Teavana πρόκειται να είναι διαθέσιμη σε 6.200 καταστήματα των Starbucks στην Ασία το ερχόμενο φθινόπωρο. Σημειώνεται ότι οι Κινέζοι καταναλωτές δοκίμασαν για πρώτη φορά τα ροφήματα της Teavana τον περασμένο Αύγουστο, ενώ στην Ιαπωνία και την Ινδία αναμένεται να ανοίξουν τα πρώτα καταστήματα τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο αντίστοιχα.

«Είναι η πρώτη φορά που τα Starbucks κάνουν ένα τόσο μεγάλο άνοιγμα σε μια αγορά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής αλυσίδας, Leo Wood, προσθέτοντας ότι η εταιρεία βρίσκεται σε μια διάθεση «υψηλής ανάπτυξης».

 

 

«Οι καταναλωτές δείχνουν όλο και πιο εξελιγμένοι στις προτιμήσεις τους και η αυξανόμενη μεσαία τάξη της Κίνας, η οποία αναζητά νέες εμπειρίες ταιριάζει απόλυτα με εκείνες που προσφέρουν τα Starbucks», δήλωσε από την πλευρά της η Vera Wang, διευθύντρια της σειράς προϊόντων καινοτομίας της αμερικανικής αλυσίδας καφέ στην Κίνα,την Ασία και τον Ειρηνικό.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει στόχο να ανοίγει 500 καταστήματα κάθε έτος, αυξάνοντας τις τρέχουσες τοποθεσίες της από 2.200 που είναι σήμερα, στις 3.400 έως το 2019.

«Είναι δεδομένο ότι η Ασία αποτελεί την “αρχή” του τσαγιού και με την εδραίωση της Teavana στην ασιατική αγορά προσπαθούμε να δείξουμε σεβασμό και βαθιά εκτίμηση στον πολιτισμό του τσαγιού, παρουσιάζοντας παράλληλα μια σύγχρονη δυτική εκδοχή αυτού του ροφήματος», συμπλήρωσε η Wang.

Η Joddie Minotto, αναλύτρια παγκοσμίων τάσεων τροφίμων στην Mintel Group, δήλωσε ότι η προσέγγιση των Starbucks μέσω της Teavana θα αποδειχθεί ένα ασφαλές στοίχημα για τους καταναλωτές. «Προσφέρουν κάτι νέο και διαφορετικό και είναι δεδομένο ότι θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των Ασιατών», δήλωσε χαρακτηριστικά η Minotto.

Διαβάστε επίσης: Τσάι, το νέο στοίχημα των Starbucks

Το νέο στοίχημα των Starbucks θα φέρει στα ταμεία τους 3 δισ. δολάρια!