Πώς θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας ο Τραμπ τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του

Πώς θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας ο Τραμπ τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του
Photo:

Ο επιχειρηματίας και επενδυτής Richie Hecker σε άρθρο του στο Flickboard παρουσιάζει πέντε βήματα για τη δημιουργία εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

«Αγαπητέ κύριε Τραμπ. Πιστεύουμε σε εσάς και νοιαζόμαστε για τις θέσεις εργασίας. Για τις καλές θέσεις εργασίας. Έχετε την ευκαιρία να μετασχηματίσετε την κοινωνία και να δημιουργήσετε εκατομμύρια θέσεις εργασίας χωρίς πρόσθετη αύξηση φόρων. Ας τις δημιουργήσουμε μαζί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας και επενδυτής Richie Hecker σε άρθρο του στο Flipboard, απευθυνόμενος στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

O Hecker συνέχισε λέγοντας ότι «ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργηθούν καλές θέσεις εργασίας είναι μέσω της καινοτομίας. Η καινοτομία προέρχεται από τις νεοσύστατες επιχειρήσεις. Ας κάνουμε την επανάσταση των startups προσιτή σε όλους. Είτε βρίσκεται κανείς σε μια μικρή πόλη είτε σε μια μεγάλη, θα πρέπει να είναι σε θέση να ενταχθεί σε αυτή την επανάσταση των startups».

Στη συνέχεια ο Αμερικανός επιχειρηματίας παρουσιάζει ένα σχέδιο για τη δημιουργία εκατομμυρίων καλών θέσεων εργασίας με πέντε απλά βήματα:

Βήμα 1ο: Φέρτε πίσω τα μετρητά σας από το εξωτερικό και επενδύστε σε επαγγέλματα μεσαίας τάξης

Οι αμερικανικές εταιρείες διαθέτουν 1,4 τετράκις εκατ. δολάρια στο εξωτερικό. Επιτρέψτε στις επιχειρήσεις να φέρουν πίσω τα χρήματά τους, χωρίς φόρους, εφ’  όσον επενδύσουν άμεσα στη δημιουργία καινοτόμων θέσεων εργασίας μεσαίας τάξης ή σε startups που θα δημιουργήσουν αυτές τις θέσεις εργασίας.

Αυτές οι θέσεις εργασίας στη συνέχεια θα δημιουργήσουν ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας, καθώς οι άνθρωποι θα ξοδεύουν τα νέα τους χρήματά σε αγαθά και υπηρεσίες.

Βήμα 2: Προωθείστε τη δωρεάν εκπαίδευση καινοτομίας και του επαγγελματικού αναπροσανατολισμού, ώστε να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να απασχολούνται σε αυτές τις θέσεις εργασίας

Προωθείστε τη χαμηλού κόστους εκπαίδευση στην τεχνολογία, προκειμένου να μπορέσουν οι άνθρωποι να επανεκπαιδευτούν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές τις νέες θέσεις εργασίας. Οι startups μπορούν να προσφέρουν αυτού του είδους την εκπαίδευση με χαμηλό κόστος.

Πιστεύω σε αυτό το εγχείρημα τόσο πολύ, που μέχρι και εγώ θα ήμουν πρόθυμος να χτίσω μία εταιρεία που θα προσφέρει αυτήν την εκπαίδευση, σε συνεργασία με τον Λευκό Οίκο.

Βήμα 3ο: Ενεργοποιήστε την καινοτομία με τον εξορθολογισμό της νομοθεσίας για τις startup εταιρείες 

Η καινοτομία, όπως είπαμε, οδηγεί στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Κάντε τη καινοτομία των startups μια εύκολη υπόθεση. Δημιουργήστε κυβερνητικούς επιταχυντές που θα επιτρέπουν σε εταιρείες, όπως η Uber και η Airbnb να δοκιμάσουν νέα μοντέλα και να δημιουργήσουν νέες αγορές. Εστιάστε σε αυτό το πρόγραμμα γύρω από την κοινόχρηστη οικονομία και βοηθείστε περισσότερους ανθρώπους να γίνουν επιχειρηματίες. Νέες αγορές, σημαίνει νέες θέσεις εργασίας.

Βήμα 4ο: Δώστε έμπνευση στην επιχειρηματικότητα, καθιστώντας την επένδυση στις startup εταιρείες ΔΩΡΕΑΝ

Είστε πλέον ο μεγαλύτερος επιχειρηματίας του κόσμου. Επιτρέψτε στον καθένα να συμμετέχει σε αυτό το «παιχνίδι». Θεσπίστε φορολογικές ελαφρύνσεις για τους επιχειρηματίες και θα δείτε παντού να «φυτρώνουν» νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Βήμα 5ο: Μετατρέψτε το γραφείο ανεργίας σε γραφείο επιχειρηματικότητας

Όλοι πρέπει να συμμετέχουν στην επιχειρηματικότητα. Μετατρέψτε τους συμβούλους ανεργίας σε συμβούλους επιχειρηματικότητας, προκειμένου να στρέψουν τους ανθρώπους στη σωστή κατεύθυνση και να ευδοκιμήσουν.

Έχουμε την ευκαιρία να εισέλθουμε στο μεγαλύτερο κύμα δημιουργίας θέσεων εργασίας στην ιστορία του έθνους μας.

Κύριε Πρόεδρε, δηλώνω για λογαριασμό του εαυτού μου και των φίλων μου στον κλάδο της τεχνολογίας ότι θα σας στηρίξουμε στο ταξίδι σας για να κάνουμε την Αμερική ξανά μεγάλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Richie Hecker είναι ένας παγκόσμιος επιχειρηματίας, πολιτικός διοργανωτής και επενδυτής. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Traction and Scale LLC, μια παγκόσμια εταιρεία συμμετοχών οικοδόμησης επιχειρήσεις που καθιστά τη ζωή ευκολότερη για τους ανθρώπους.