Πώς θα δημιουργηθούν 30.000 νέες θέσεις εργασίας

Πώς θα δημιουργηθούν 30.000 νέες θέσεις εργασίας

Η κυβέρνηση ποντάρει στη μείωση των εισφορών μέχρι και κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες. 

Το κόστος που καταβάλλουν οι Έλληνες εργαζόμενοι για την κοινωνική ασφάλιση θα μειωθεί για πρώτη φορά τον Ιούλιο κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν θα μειωθούν οι εισφορές τους, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο κ .Βρούτσης ανέφερε ότι οι εισφορές στην κοινωνική ασφάλιση θα μειωθούν κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες και συνολικά από το 2012 κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, στο πλαίσιο των μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας και της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

«Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα οδηγήσει από μόνη της στη δημιουργία 30.000 νέων θέσεων εργασίας την επόμενη διετία», δήλωσε ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι «κάναμε σχεδόν κάθε τι αναγκαίο για να μεταρρυθμίσουμε την ελληνική αγορά εργασίας».

Ο υπουργός τόνισε ότι αναμένει να σταθεροποιηθούν οι μισθοί και να μειωθεί η ανεργία. Τον Απρίλιο υπήρξαν 60.600 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, που είναι η μεγαλύτερη αύξηση από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν τα νέα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία οδήγησαν σε μαζικές εγγραφές απασχολουμένων. «Η επόμενη προτεραιότητά μας είναι η απλοποίηση της συνολικής εργατικής νομοθεσίας, που ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε σε ένα χρόνο», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Από τον Ιούνιο του 2016 θα επανεξετασθεί το ύψος του κατώτατου μισθού, που ανέρχεται σήμερα σε 586,02 ευρώ τον μήνα, μετά από διαβουλεύσεις, στις οποίες θα μετέχουν οι εργατικές και εργοδοτικές οργανώσεις, η κεντρική τράπεζα και το υπουργείο Εργασίας, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.