Πώς θα διορίζονται στο εξής οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων

Πώς θα διορίζονται στο εξής οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων

Αλλαγές στον τρόπο διορισμού των ανθρώπων που στελεχώνουν τις πιο νευραλγικές θέσεις των υπουργείων ετοιμάζει η κυβέρνηση.

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News», ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης εξήγησε πως ο διορισμός των γενικών γραμματέων των υπουργείων θα γίνεται στο εξής από το Μητρώο Στελεχών, με την εγγύηση του ΑΣΕΠ.

Παράλληλα, επισήμανε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μείωση μισθού με το ενιαίο μισθολόγιο. «Αντίθετα, θα ξεπαγώσουν οι βαθμολογικές εξελίξεις και θα αποσυνδεθούν από το μισθολόγιο», σημείωσε ο κ. Βερναρδάκης και προσέθεσε πως για μια μεγάλη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων, που υπολογίζεται στο 55% του συνόλου, θα υπάρξουν μικρές αυξήσεις.

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε και στις περαιτέρω περικοπές δαπανών στην δημόσια διοίκηση υπογραμμίζοντας πως «μπορούν αν γίνουν σοβαρές εξοικονομήσεις, όπως για παράδειγμα από την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τον εξορθολογισμό των δαπανών υπέρ των κοινωνικών δομών του Δημοσίου και σε βάρος των τυπικά γραφειοκρατικών».