Πώς θα γίνετε κοινωνικοί επιχειρηματίες σε 8 κινήσεις

Πώς θα γίνετε κοινωνικοί επιχειρηματίες σε 8 κινήσεις

Ένα πρόγραμμα που θα προσφέρει όλες τις γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζονται για να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους οι ενδιαφερόμενοι.

«Τι σημαίνει cash flow; Ποια είναι τα καλύτερα team processes για να αποδίδει μια ομάδα; Τι κάνει ένα business plan καινοτόμο; Ποια ειναι τα συστατικά μιας επιτυχημένης πρότασης για χρηματοδότηση;»

Είσαι σίγουρος πως μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου; Επιχειρηματίας δεν γεννιέσαι, μπορείς όμως να γίνεις! Ακόμη και αν δεν έχεις σπουδάσει κάτι σχετικό, ακόμη και αν είναι η πρώτη φορά που θα δουλέψεις για τον εαυτό σου! Το νέο πρόγραμμα “Do Business, Do It Yourself” του Impact Hub Athens είναι για σένα.

Το πρόγραμμα    

Στόχος του προγράμματος είναι να στηρίξει νέους επιχειρηματίες στα πρώτα τους βήματα, εφοδιάζοντάς τους με τα απαραίτητα εργαλεία και βοηθώντας τους να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα μαθαίνοντας για τους βασικούς πυλώνες μιας βιώσιμης επιχείρησης. Μέσα από έναν ταχύρυθμο κύκλο οκτώ συναντήσεων οι συμμετέχοντες αποκτούν όλες τις γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζονται για να ξεκινήσουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση.

Σε ποιους απευθύνεται:

  • Ομάδες ή άτομα που ετοιμάζονται να ιδρύσουν μία κοινωνική επιχείρηση.
  • Άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κοινωνικής οικονομίας.
  • Ομάδες ή άτομα που θέλουν να σχεδιάσουν προϊόντα και υπηρεσίες με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο μέσα από βιώσιμες επιχειρήσεις.

Τι περιλαμβάνει

Ο σχεδιασμός της ύλης πραγματοποιήθηκε με γνώμονα τις ανάγκες ενός κοινωνικού επιχειρηματία στην αρχή της δράσης του. Με συνολική διάρκεια 2 μήνες, το πρόγραμμα Do Business, Do It Yourself θα καλύψει οχτώ συγκεκριμένες θεματικές ενότητες μέσα από 4ωρα και 5ωρα σεμινάρια. Τα μαθήματα θα υλοποιούνται από καταξιωμένους στο χώρο τους επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πιο συγκριμένα οι θεματικές είναι οι εξής:

1.Το προσωπικό όραμα

2.Εισαγωγή στην έννοια του Επιχειρηματικού Μοντέλου

3.Δίνοντας αξία στην ιδέα σου

4.Σχεδιασμός του Επιχειρηματικού σου Μοντέλου

5.Μοντελοποίηση των διαδικασιών και των χρηματοοικονομικών της επιχείρησης

6.Μετρώντας τον θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία

7.Η επικοινωνία

8.Η επόμενη ημέρα για την επιχείρησή σου

Do Business, Do It Yourself και μάθε όλα όσα χρειάζεται ένας κοινωνικός επιχειρηματίας, μάθε να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις, νιώσε πιο σίγουρος για τα επόμενα βήματά σου!

Τα μαθήματα θα υλοποιούνται στο χώρο του Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή). Προσοχή: οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, θα βρείτε εδώ
Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, συμπληρώστε την αίτηση που θα βρείτε εδώ
Έναρξη μαθημάτων: 24 Μαϊου
Διάρκεια: 2 μήνες
Κόστος: 200€