Πως θα γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες: Όλο το παρασκήνιο

Πως θα γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες: Όλο το παρασκήνιο

Στο φουλ οι μηχανές στη ΓΓΕΕ, όπου θα "κλειδωθούν" όσοι ασχολούνται με το διαγωνισμό, ενώ το υπόλοιπο κτίριο θα αδειάσει.

Στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, οι μηχανές δουλεύουν ακατάπαυστα και στο φουλ.

Τα γραφεία του υπουργού Επικρατείας και του ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ασχολούνται εντατικά με την προετοιμασία της διαδικασίας δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, που θα πραγματοποιηθεί –όπως όλα δείχνουν- χωρίς καθυστέρηση, στο τέλος του μήνα.

Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν κλείσει όλες οι λεπτομέρειες, οι οποίες δεν είναι και αμελητέες.

Οι «βαριές» δουλειές έχουν ήδη γίνει: Οι φάκελοι των υποψηφιοτήτων έχουν ελεγχθεί από την ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών ελεγκτών, η Επιτροπή έχει τσεκάρει κάθε λεπτομέρεια στα χαρτιά των συμμετεχόντων, ενώ ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η εγκατάσταση του διεθνώς πιστοποιημένου πληροφοριακού συστήματος που απαιτείται για την διεξαγωγή της δημοπρασίας, ανατέθηκε στη Singular Logic, μια εταιρία με τεράστια πείρα στη δημοσιοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων για πάνω από τρεις δεκαετίες.

«Η διαγωνιστική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και εντός του χρονοδιαγράμματος», υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές. Τώρα πλέον μένει τακτοποιηθούν και οι «λεπτομέρειες» -οι οποίες, ωστόσο, θα κρίνουν την αρτιότητα του διαγωνισμού.

Αρχικά, η διαμόρφωση των αιθουσών που θα «φιλοξενήσουν» τη δημοπρασία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Νews247, εκτός από τη μεγάλη, εντυπωσιακή αίθουσα εκδηλώσεων της Γραμματείας, που θα αποτελέσει το «στρατηγείο» της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού και των ανθρώπων της υπηρεσίας που θα συνδράμουν το έργο της, θα αξιοποιηθούν και πολλά γραφεία του προσωπικού, τα οποία θα διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να διευκολύνουν την πορεία του διαγωνισμού και θα σφραγιστούν.

Το μοναδικό που θα «συνδέει» την αίθουσα και τα «αρχηγεία» θα είναι το κλειστό σύστημα παρακολούθησης, το οποίο εγκαταστάθηκε μετά από αυτοψία και μελέτη των ειδικών συνθηκών διεξαγωγής της δημοπρασίας από υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, κάποιες μέρες πριν το… σφύριγμα της έναρξης, το κτίριο στη συμβολή Φραγκούδη και Πάντου θα αδειάσει. Οι υπηρεσίες του θα αναστείλουν προσωρινά τη λειτουργία τους ώστε να μπορεί το  διαπιστευμένο προσωπικό να ασχοληθεί απερίσπαστα με τον ιστορικό διαγωνισμό.

Όπως, χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές της ΓΓΕΕ, «τα πάντα θα πρέπει να λειτουργούν στην εντέλεια. Τις ημέρες κατά τις οποίες θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός μέσα στο κτίριο θα βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο όσοι ασχοληθούν με αυτόν, όσοι ‘τρέχουν’ τη διαδικασία όλους αυτούς τους μήνες. Όλοι οι υπόλοιποι θα… απόσχουν!». Αυτή η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο διασφάλισης της αδιαβλητότητας και της διαφάνειας της διαδικασίας.

Η ηγεσία της ΓΓΕΕ, άλλωστε, φαίνεται να μην έχει αφήσει τίποτα στην τύχη: Γίνονται τακτικά εκπαιδεύσεις του (επιλεγμένου) προσωπικού και οι προσομοιώσεις της δημοπρασίας, έχουν γίνει οι απαραίτητες προμήθειες στα αναλώσιμα (χαρτιά Α4, τόνερ εκτυπωτών, φάκελοι, γραφική ύλη) και διενεργούνται συνεχείς τεχνικοί έλεγχοι στις εγκαταστάσεις – με στόχο όλα να δουλέψουν ρολόι, από τη σύνδεση στο ίντερνετ μέχρι τον κλιματισμό και τους ανελκυστήρες!

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί διάφορες «πρόβες τζενεράλε», προκειμένου τη μεγάλη ημέρα να μην προκύψει το παραμικρό πρόβλημα.

Σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες της διαδικασίας, οι εκπρόσωποι όλων των υποψηφίων έχουν ενημερωθεί ότι θα μάθουν περισσότερα μετά και την ανακήρυξη των τελικών συμμετεχόντων, μετά και την κατάθεση των σχετικών ενστάσεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Πηγή: news247.gr