Πώς θα λειτουργεί το νέο σχήμα Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου

Πώς θα λειτουργεί το νέο σχήμα Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου

Πότε θα αρχίσει η λειτουργία της κοινής εταιρείας και τι θα γίνει με τα καταστήματα.

Τον αποκλειστικό έλεγχο της κοινής εταιρείας που θα συστήσει με τη Μαρινόπουλος, αναμένεται να έχει η εταιρεία Ι. & Σ. Σκλαβενίτης. Η νέα εταιρεία αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία της τον Ιούνιο του 2016 και όπως προβλέπεται από τη συμφωνία η Μαρινόπουλος, μέσω απόσχισης, θα εισφέρει τον κλάδο που συγκροτείται από τη δραστηριότητα λιανικής πώλησης τροφίμων και λοιπών καταναλωτικών αγαθών, μέσω των 33 Hypermarkets, και η Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε. θα εισφέρει μετρητά στο αρχικό μετοχικό κεφάλαιο για λόγους χρηματοοικονομικής ενίσχυσης και πληρωμής πιστωτών του αποσχιζόμενου κλάδου.

Με βάση πληροφορίες που υπάρχουν, στο οκταμελές διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας, μη εκτελεστικός πρόεδρος θα είναι ο κ. Λεωνίδας Μαρινόπουλος και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Γεράσιμος Σκλαβενίτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα 33 Hypermarkets, εκ των οποίων τα 13 βρίσκονται στον νομό Αττικής, 3 στη Θεσσαλονίκη και 17 σε μεγάλες πόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας, θα μετονομασθούν σε «Σκλαβενίτης». Πρόκειται για καταστήματα που καλύπτουν συνολική έκταση 160.000 τ.μ., απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζομένους και το 2015 είχαν κύκλο εργασιών της τάξης των 325 εκατ. ευρώ περίπου.

Σε ό,τι αφορά στους 3.000 εργαζόμενους των Hypermarkets θα μετακινηθούν στη νέα εταιρεία και θα διατηρήσουν όλα τα δικαιώματά τους, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.