Πώς θα λειτουργήσουν τα φροντιστήρια- Τα μέτρα που θα ισχύουν

Πώς θα λειτουργήσουν τα φροντιστήρια- Τα μέτρα που θα ισχύουν
Τελετή αγιασμού για την νέα σχολική χρονιά έγινε και στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου2017. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Ιερέας π. Βασίλειος Γκολέμης και π. Βασίλειος Σουλάνδρος. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα φροντιστήρια ανοίγουν με τη σειρά τους μετά τα σχολεία. Όλα τα νέα μέτρα.

Τα φροντιστήρια θα λειτουργήσουν με αυστηρά υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή της περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού. Για τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μίλησαν ο Γιάννης Βαφειαδάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος και ο Δημήτρης Παπαγιαννόπουλος, μαθηματικός.

Ποια μέτρα θα ισχύουν

Καθαρισμός αιθουσών μετά από κάθε χρήση, εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών, ύπαρξη αλκοολούχου ανισηπτικού διαλύματος, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων και συχνός καθαρισμός των χεριών είναι ορισμένα από τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης στα φροντιστήρια για τον κορωνοϊό.

«Φέτος θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η κανονική διαδικασία του μαθήματος στην τάξη. Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Για να κλείσει τώρα ένα τμήμα πρέπει το 50+1% των μαθητών να έχει νοσήσει. Η τηλεκπαίδευση θα χρησιμοποιηθεί μόνο επικουρικά», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο Γιάννης Βαφειαδάκης.

Τι ισχύει για τα τεστ

Σχετικά με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών τεστ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος τόνισε ότι τα παιδιά θα προσκομίζουν τις δύο βεβαιώσεις για τα self test που κάνουν την εβδομάδα. Όσον αφορά τα ποσοστά εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς, ο κ. Βαφειαδάκης επισήμανε ότι είναι από τα υψηλότερα ποσοστά στη χώρα.

Για το θέμα μίλησε, επίσης, στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Δημήτρης Παπαγιανόπουλος. «Στα φροντιστήρια τα μέτρα τηρούνται απαρέγκλιτα. Το προσωπικό είναι πλήρως εμβολιασμένο. Μεγάλο ποσοστό των μαθητών της Τρίτης Λυκείου είναι εμβολιασμένοι, ενώ το ποσοστό εμβολιασμού πέφτει σε μικρότερες ηλικίες».

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας

«Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος», επισήμανε ο κ. Παπαγιαννόπουλος. Απαντώντας σε ερώτηση για τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, «υπάρχουν τάξεις που μπορούν να υποδεχθούν και δέκα μαθητές. Ο αριθμός των μαθητών εξαρτάται από το μέγεθος της τάξης».

Αναφορικά με το τι θα ισχύσει με τα παιδιά που τυχόν νοσήσουν από κορωνοϊό, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Φροντιστών ξεκαθάρισε ότι θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα διαδικτυακά, ενώ τα τμήματα θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.