Πώς θα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας μέσω e-banking

Πώς θα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας μέσω e-banking
Αυτοκίνητα κατευθύνονται στο κέντρο της πόλης, την τελευταία ημέρα πριν το 2ο καθολικό lockdown ολόκληρης της χώρας, Αθήνα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020. Αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων αλλά και εμπορική κίνηση στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας, παρατηρήθηκε μια μέρα πριν το καθολικό κλείσιμο ολόκληρης της χώρας, ως μέσο προφύλαξης ενάντιο στο 2ο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η μεγάλη διαφορά στα φετινά ειδοποιητήρια της ΑΑΔΕ για τα τέλη κυκλοφορίας είναι ότι συμπεριλαμβάνεται ένας QR code.

Η ΑΑΔΕ προσφέρει και φέτος τους δυο «παραδοσιακούς» τρόπους αποπληρωμής των τελών κυκλοφορίας, μέσα από την ιστοσελίδα της www.aade.gr:

Αν έχετε κωδικούς στο TAXISnet:

Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή

Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα >τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet

Αν ΔΕΝ έχετε κωδικούς TAXISnet:

Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Τα τέλη κυκλοφορίας μέσω e-banking

Η μεγάλη διαφορά στα φετινά ειδοποιητήρια της ΑΑΔΕ για τα τέλη κυκλοφορίας είναι ότι συμπεριλαμβάνεται ένας QR code. Αν έχετε εφαρμογή e-banking στο κινητό σας τηλέφωνο, τότε στην ενότητα για τα τέλη κυκλοφορίας υπάρχει το εικονίδιο για σάρωση (scanning).

Πατώντας αυτό το εικονίδιο, ανοίγει η κάμερα του κινητού τηλεφώνου, την εστιάζετε στο QR code των τελών κυκλοφορίας και τότε συμπληρώνονται αυτόματα τα τρία αναγκαία πεδία:

α) ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος

β) το ΑΦΜ

γ) ο κωδικός/ταυτότητα πληρωμής (RF και 23 αριθμοί)

Σε κάποιες εφαρμογές e-banking συμπληρώνεται αυτόματα και το ποσό των τελών κυκλοφορίας, ενώ σε άλλες απαιτείται η συμπλήρωσή του από τον χρήστη.

Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο δεν έχει τη δυνατότητα σάρωσης, τότε απλά συμπληρώνετε τα στοιχεία στο e-banking, όπως ακριβώς φαίνονται στο ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας. Το νέο ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας, με τον QR code στο πάνω δεξιά τμήμα του: