Πώς θα ζεσταθείτε με ρεύμα και δεν θα «καεί» η τσέπη σας

Πώς θα ζεσταθείτε με ρεύμα και δεν θα «καεί» η τσέπη σας

Δέκα μυστικά για να μην πάθετε... ηλεκτροσόκ.

Αποτάσσετε το πετρέλαιο θέρμανσης για τους δικούς σας λόγους; Θέλετε να ζεσταθείτε καταναλώνοντας ρεύμα. Διαβάστε πριν προχωρήσετε διότι η κακή ή ελλιπής ενημέρωση μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροσόκ. Μην ξεχνάτε: φέτος τα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι υψηλότερα από πέρυσι και τα λάθη κοστίζουν πολύ ακριβά.

1. Πόσο πραγματικά θα μας κοστίσει φέτος το ρεύμα;
Ο φετινός χειμώνας είναι ακριβότερος σε σχέση με τον περυσινό όσον αφορά στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος για δύο λόγους:

Τα τιμολόγια της ΔΕΗ ανατιμήθηκαν την 1/1/2013. Αυτό σημαίνει ότι για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα πληρώσουμε σαφώς περισσότερα σε σχέση με πέρυσι ακόμη και αν καταναλώσουμε τις ίδιες κιλοβατώρες. Έχει εκτοξευτεί το ΕΤΜΕΑΡ. Μόνο η τελευταία αύξηση που έγινε τον ιούλιο, ήταν 120%. Νομίζετε ότι αυτό είναι αμελητέο; Διαβάστε την απάντηση στην επόμενη ερώτηση

Κάναμε τις πράξεις έτσι, ώστε να σχηματίσετε μια σαφή εικόνα για το πόσο πραγματικά κοστίζει μια κιλοβατώρα φέτος αν ληφθούν υπόψη αυτοί οι δύο παράγοντες. Επειδή ο τρόπος υπολογισμού είναι δύσκολος, σας παρουσιάζουμε απευθείας το συμπέρασμα. Δηλαδή, πόσο θα πληρώνετε για κάθε κιλοβατώρα που θα καταναλώνετε κάτι το οποίο εξαρτάται από τη συνολική κατανάλωση.

Διαβάστε περισσότερα στα parapolitika.gr