Πώς το Linkedin εντοπίζει τους καλύτερους υποψήφιους

Πώς το Linkedin εντοπίζει τους καλύτερους υποψήφιους

Τα μυστικά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης για να προσεγγίζει τα ταλέντα.

Το Linkedin είναι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μέσα πρόσληψης υποψήφιων εργαζομένων. Ένα καλό προφίλ μπορεί να εντυπωσιάσει τους υπεύθυνους προσλήψεων και να προσεγγίσουν κάποιο άτομο, ακόμα κι αν εκείνο δε ψάχνει άμεσα για εργασία.

Ποια είναι, όμως, τα εργαλεία που έχουν στα χέρια τους οι recruiters για να προσεγγίζουν άτομα; To LinkedIn προσφέρει μια σειρά από λύσεις, συνήθως επί πληρωμή, στις εταιρείες που είναι υπεύθυνοι για προσλήψεις. Ας δούμε αυτά τα εργαλεία αναλυτικά.

  • LinkedIn Recruiter

Αυτή η premium συνδρομή έχει σχεδιαστεί για τις μεγάλες εταιρείες που ψάχνουν διαρκώς τα καλύτερα ταλέντα της αγοράς . Μερικά από τα οφέλη της συνδρομής LinkedIn Recruiter Corporate Edition είναι:

  1. Απεριόριστη πρόσβαση σε ονόματα και τα πλήρη προφίλ πιθανών υποψηφίων
  2. Επιπλέον επιλογές για σύνθετη αναζήτηση υποψηφίων, βασισμένη σε πολλαπλά χαρακτηριστικά και κριτήρια
  3. Άμεση επικοινωνία μέσω InMail
  4. Οι υπεύθυνοι έχουν τη δυνατότητα αποστολή έως και 50 InMail σε υποψήφιους. Πρόκειται για ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα «στρατολόγησης» ταλέντων αφού έχει πολύ υψηλά ποσοστά ανταπόκρισης .
  • LinkedIn Job Board

Χρησιμοποιώντας το LinkedIn Job Board , οι εταιρείες μπορούν να διευρύνουν την αναζήτησή σας για τους υποψηφίους και παθητικούς υποψηφίους χρησιμοποιώντας τις θέσεις εργασίας που μπορεί να τους ενδιαφέρει σε widget, δίνοντας τους την ευκαιρία να δουν τι άλλες επιλογές υπάρχουν στην αγορά.

  • LinkedIn Career Pages, σελίδες δηλαδή με αγγελίες για θέσεις εργασίας οι οποίες ανανεώνονται διαρκώς
  • Αγγελίες στο διαδίκτυο

Αυτή η υπηρεσία του LinkedIn προωθεί αυτόματα τις αγγελίες στους πιο κατάλληλους υποψήφιους όταν συνδέονται – επιτρέποντας στις εταιρείες να διανέμουν  τις αγγελίες σε χιλιάδες ιστοσελίδες σε ολόκληρο το Διαδίκτυο

  • Σελίδες εταιρείας

Κάθε εταιρεία έχει τη δική της σελίδα στο LinkedIn στην οποία ανεβάζουν τα νέα και τις θέσεις εργασίας. Βλέποντας τα άτομα που «ακολουθούν» τη σελίδα οι υπεύθυνοι προσλήψεων έχουν στη βάση δεδομένων τους ένα μεγάλο αριθμό πιθανών υποψηφίων.

  • «Δουλέψτε μαζί μας»

Πρόκειται για μια από τις πιο αποτελεσματικές αγγελίες στο LinkedIn. Ειδικά widgets τοποθετούνται στα προφίλ εργαζομένων της εταιρείας στην οποία υπάρχει κενή θέση. Σκεφτείτε: Πόσες φορές έχετε μπει σε προφίλ ατόμων που εργάζονται σε μια εταιρεία που σας ενδιαφέρει; Δε θα πατούσατε αμέσως πάνω σε μια διαφήμιση που δείχνει κενές θέσεις στην εταιρεία; Σίγουρα.

  • Διαφημίσεις αγγελιών

Πρόκειται για τις μεγάλες διαφημίσεις σε banners που βλέπετε στην πλαϊνή μπάρα του LinkedIn στην αρχική σελίδα σας, αλλά και σε άλλες του LinkedIn . Τοποθετώντας τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε τέτοιο σημείο που να είναι άμεσα προσβάσιμο από τα μέλη της κοινότητας, βοηθά στην προσέλκυση ατόμων που ψάχνουν νέες ευκαιρίες, αλλά και εκείνων που δεν αναζητούν ενεργά νέα εργασία, αλλά είναι ανοιχτοί σε προτάσεις.