Η ειδησεογραφική startup που θέλει να κλέψει τη δόξα του Facebook

Το NowThis έχει ήδη αποκτήσει τεράστιο κοινό και τώρα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να μετατραπεί σε βιώσιμη επιχείρηση.

Eάν δεν γνωρίζετε τί κοινοποιούν οι νέοι στο Facebook, τότε η συνέντευξη του Προέδρου Ομπάμα που δημοσίευσε η ειδησεογραφική startup NowThis θα σας εκπλήξει. Και κανονικά δεν θα έπρεπε.

Η συνέντευξη, η οποία χωρίστηκε σε πέντε διαφορετικά βίντεο, είναι μια πρόσφατη προσπάθεια του NowThis να κυριαρχήσει στο χώρο των social media, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Άθαν Στεφανόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βίντεο που κάλυπταν την προεκλογική περίοδο έφτασαν τις 2 δισ. προβολές.

«Έχουμε έρθει σε επαφή από νωρίς με τους υποψηφίους», σημείωσε ο Άθαν Στεφανόπουλος στο Business Insider, προσθέτοντας ότι το NowThis δημοσίευσε παλαιότερα μια συνέντευξη με τον Μπέρνι Σάντερς, η οποία έφτασε τις 30 εκατ. προβολές μέσα ένα μήνα.

Τα κύματα του Facebook

To NowThis λειτούργησε για πρώτη φορά το 2012 υπό την επιτήρηση των Eric Hippeau και Ken Lerer, με το σκεπτικό ότι όλα τα βίντεο ειδήσεων θα έπρεπε να δημοσιεύονταν σε πλατφόρμες όπου υπήρχε «συνωστισμός». Αυτή η στρατηγική όμως δεν ευόδωσε, μέχρι που το Facebook ξεκίνησε να προωθεί σε μεγάλο βαθμό διάφορες προσφορές για βίντεο, προκειμένου να ανταγωνιστεί το YouTube.

Σήμερα οι εργαζόμενοι του NowThis παράγουν περίπου 65 βίντεο την ημέρα. Ωστόσο, το ερώτημα είναι πώς η startup εταιρεία βρέθηκε στο ραντάρ του Λευκού Οίκου.

«Ο Λευκός Οίκος έχει στόχο να προσελκύσει περισσότερους νέους», αναφέρει ο Στεφανόπουλος. Σημειώνεται ότι ο Ομπάμα έχει μέχρι στιγμής παραχωρήσει συνεντεύξεις σε ψηφιακά μέσα όπως τα BuzzFeed, Vox, Vice και Mic.

Όσον αφορά την πρόσφατη συνέντευξη του Αμερικανού προέδρου στο NowThis, ο ίδιος θέλησε μέσω αυτής να βεβαιωθεί ότι οι νέοι θα προσέλθουν στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν τη Χίλαρι Κλίντον. Πιο συγκεκριμένα, σε ένα από τα βίντεο του NowThis, ο Ομπάμα μιλά απευθείας στην κάμερα, προτρέποντας τους νέους να βγουν και να ψηφίσουν:

Το ερώτημα των χρημάτων

Μία άλλη πτυχή του Facebook που πρέπει σίγουρα να σκεφτεί το NowThis, καθώς και άλλα κοινωνικά μέσα, είναι το πώς θα βγάλει χρήματα. Η εταιρεία πλέον έρχεται σε επαφή με το Facebook και το Snapchat σε καθημερινή βάση, ενώ σύμφωνα με τον Άθαν Στεφανόπουλο πολλά ανεπτυγμένα προϊόντα στο βίντεο του Facebook προέρχονται από το NowThis.

Μέχρι τώρα η startup ειδήσεων έχει αποκτήσει τεράστιο κοινό, ωστόσο πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να μετατρέψει αυτό το κοινό σε μια βιώσιμη επιχείρηση.