Πώς το ζεύγος Μπέκαμ έγινε πλουσιότερο κατά 21 εκατ. στερλίνες

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το διάσημο ζευγάρι έχει αποκτήσει από τις εταιρείες του μέρισμα ύψους 21 εκατομμυρίων λιρών από το 2019.

Οι  Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ έγιναν πλουσιότεροι κατά 21 εκατ. λίρες από τις εταιρείες τους στον χώρο του αθλητισμού και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Τα κέρδη προ φόρων στην David Beckham Ventures Limited (DBVL), την παγκόσμια εταιρεία διαχείρισης εμπορικών σημάτων που ανήκει εξ ολοκλήρου στον πολυεκατομμυριούχο πρώην ποδοσφαιριστή και τη σύζυγό του, μειώθηκαν στα 11,3 εκατομμύρια λίρες το 2019, από 14,8 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος. Αυτό οφείλεται κυρίως στα αυξημένα έξοδα για την επέκταση της επιχείρησης, τις αρνητικές επιπτώσεις από τα σκαμπανεβάσματα της στερλίνας, αλλά και τις φιλανθρωπίες του ζεύγους. Τα έσοδα της εταιρείας ωστόσο, αυξήθηκαν κατά 600.000 λίρες.

Σήμερα, υπολογίζεται συνολικά ότι ανέρχονται σε 16,2 εκατομμύρια λίρες. Η DBVL συνεργάζεται με μεγάλα brands όπως η Adidas, και τη γνωστή μάρκα ουίσκι Haig.

Έτσι, Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ για το έτος 2019, έλαβαν μέρισμα 14,5 εκατομμυρίων λιρών. Το ποσό αυτό είναι αισθητά υψηλότερο από τα 11,1 εκατομμύρια λίρες που είχαν λάβει το 2018. Για το έτος 2020 φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC, πως έλαβαν επιπλέον μέρισμα ύψους 7 εκατομμυρίων λιρών.

Oι ζημιές στην εταιρεία της Βικτόρια Μπέκαμ αυξήθηκαν σε 16,5 εκατομμύρια λίρες ενώ για το έτος 2019 το ποσό αυτό ανερχόταν στα 12,4 εκατομμύρια λίρες. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει πως θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα με στόχο τη μείωση των εξόδων για να μπορέσει να αντισταθμίσει τις απώλειες που προκλήθηκαν από την πανδημία.