Πώς τοποθετούνται οι μεγάλοι προμηθευτές για τον Μαρινόπουλο

Πώς τοποθετούνται οι μεγάλοι προμηθευτές για τον Μαρινόπουλο

Τί προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.

«Δεν υφίσταται οιαδήποτε εκκρεμής απαίτηση της εταιρείας Στέλιος Κανάκης ΑΒΕΕ από την εταιρεία Μαρινόπουλος ΑΕ» επισημαίνει η εισηγμένη, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σημειώνεται ότι το ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς υπεβλήθη στην εταιρεία “Στέλιος Κανάκης” σε συνέχεια των πρόσφατων οικονομικών και νομικών εξελίξεων στην εταιρεία Μαρινόπουλος και με σκοπό την αποτελεσματική προστασία των επενδυτών από σχετικές φήμες και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και την εύρυθμη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς.

Η εταιρεία Στέλιος Κανάκης επισημαίνει στην επιστολή της στο ΧΑ ότι «το ποσοστό επί του κύκλου εργασιών της εταιρείας που αντιπροσωπεύει η συνεργασία με την Μαρινόπουλος είναι σχεδόν μηδενικό (0,05%).

Με βάση τα ανωτέρω, οι πρόσφατες οικονομικές και νομικές εξελίξεις στην εταιρεία Μαρινόπουλος ΑΕ δεν αξιολογούνται ως σημαντικές για την εταιρεία μας και εκ των εν λόγω εξελίξεων ουδεμία απολύτως επίπτωση αναμένεται να υπάρξει επί του κύκλου εργασιών, των αποτελεσμάτων, των ιδίων κεφαλαίων και της οικονομικής θέσεως της εταιρείας μας. Σημειώνουμε τέλος ότι δεν υφίσταται οιοδήποτε άλλο ζήτημα ή γεγονός το οποίο να χρήζει ειδικής αναφοράς σχετικά με το ανωτέρω ζήτημα».

Υπάρχουν σήμερα απαιτήσεις της Νίκας προς τον Μαρινόπουλο

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Νίκας Στέργιου Νέζη και της διευθύνουσας συμβούλου Αγγελικής Οικονόμου, η αγορά των αλλαντικών ήταν περίπου σταθερή το 2015, με το μερίδιο της Νίκας να υποχωρεί ελαφρά. Αυτό κυρίως οφείλεται στην επιλογή της εταιρείας να διακόψει κατά το τελευταίο τετράμηνο της χρονιάς τις πωλήσεις της προς τις αλυσίδες Μαρινόπουλος και Βερόπουλος.

«Υπάρχουν σήμερα απαιτήσεις της Νίκας προς τον Μαρινόπουλο, αλλά το δικό μας άνοιγμα είναι το χαμηλότερο μεταξύ των εταιριών του κλάδου των αλλαντικών. Δυστυχώς, όπως έγινε και κατά το παρελθόν με άλλη αλυσίδα super market, τη ζημιά της “υπόθεσης Μαρινόπουλος” θα την πληρώσουν κυρίως οι Έλληνες προμηθευτές, καθώς οι ξένοι πολυεθνικοί όμιλοι έχουν τον τρόπο τους να επιβάλλουν τις θέσεις τους. Επίσης, οι ξένες αλυσίδες θα πρέπει να στηρίζουν περισσότερο τους Έλληνες παραγωγούς», επισημαίνει η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η Νίκας έχει επιδοθεί σε μια σειρά κινήσεων που περιλαμβάνουν την ανάκτηση μέρους των χαμένων πωλήσεων του Μαρινόπουλου, την έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων και σε προωθητικές κινήσεις, με στόχο τη βελτίωση του λειτουργικού αποτελέσματος του ομίλου.