Πώς βλέπει η αντιπολίτευση τη συμφωνία

Πώς βλέπει η αντιπολίτευση τη συμφωνία
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης (Δ) μιλάει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες, Κυριακή 12 Ιουλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΚ/STR

Τι λένε Θεοδωράκης, Γεννηματά και Μεϊμαράκης.

«Ο στόχος επετεύχθη. Η χώρα κρατήθηκε στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε την τελευταία του υπόσχεση, σε πείσμα όλων αυτών που ήθελαν να επιστρέψουμε στη δραχμή» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, για τη συμφωνία στη σύνοδο κορυφής.

Επίσης, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε: «Ελπίζουμε, κυβέρνηση, Κοινοβούλιο και κόμματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, και χωρίς καθυστερήσεις και αμφιταλαντεύσεις να πάρουν τις αποφάσεις που τους αναλογούν, έτσι ώστε να περάσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα σε μία νέα εποχή».

«Η συμφωνία άργησε πολύ, περιλαμβάνει επώδυνες ρυθμίσεις και θα απαιτήσει, δυστυχώς, νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό. Aυτή τη φορά,,όμως, ας το κάνουμε με σχέδιο, αποφασιστικότητα και δικαιοσύνη. Για την Ελλάδα και τα παιδιά μας» κατέληξε ο Θεοδωράκης.

«Η κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα, δεν έχει περιθώρια για άλλα λάθη. Αποφύγαμε το grexit, υπάρχει συνμφωνία που αξιολογούμε» ήταν το πρώτο σχόλιο, με twitter, της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, για την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής.

Σε νέο μήνυμά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως ανεξάρτητα από τις δυσκολίες της συμφωνίας, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές σημείωσαν νίκη έναντι των ακραίων συντηρητικών κύκλων.

Ικανοποίηση για το γεγονός ότι με τη συμφωνία αποφεύχθηκε η καταστροφή εκφράζεται στη ΝΔ, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πάντως, να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας σε γραπτή του δήλωση πως «δυστυχώς καταλήξαμε στο “και πέντε” να έχουμε επιλογή ανάμεσα σε συμφωνία ή μη συμφωνία, που θα οδηγούσε στην απόλυτη καταστροφή».

Ο κ. Μειμαράκης τονίζει πως «με την επιλογή της συμφωνίας, η Ελλάδα πήρε μία ανάσα, ώστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να προσπαθήσει να ξαναβρεί τον βηματισμό της μέσα στην Ευρώπη».

Στη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου με διευρυμένη, μάλιστα, σύνθεση, θα γίνει μία πρώτη αποτίμηση των μέτρων στα οποία συμφώνησε η κυβέρνηση με τους εταίρους, ώστε να καθοριστεί η στάση του κόμματος στη Βουλή. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ θα στηρίξει τη συμφωνία.