Πώς βλέπει η INTERAMERICAN να διαμορφώνεται το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα

Πώς βλέπει η INTERAMERICAN να διαμορφώνεται το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Οι συνεργάτες που συγκροτούν τα φυσικά δίκτυα πωλήσεων της INTERAMERICAN, παραμένουν το πλέον δυναμικό κανάλι διανομής για την εταιρεία, με μερίδιο περίπου στα 2/3 της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων. Μάλιστα, οι πωλήσεις με διαμεσολάβηση βγαίνουν ενισχυμένες μέσα από τη δοκιμασία της περιόδου της πανδημίας, όπου παρουσιάζονται πολλές δυσκολίες στη φυσική επικοινωνία αλλά και στις οικονομικές δυνατότητες των ενδιαφερομένων να ασφαλιστούν.

Αυτά υπογραμμίζονται σε ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με τη βράβευση συνεργατικών της.

Είναι ενδεικτικό, όπως αναφέρεται, ότι στην κατανομή της παραγωγής κατά το 2020, το εταιρικό δίκτυο πωλήσεων Agency είχε ποσοστό 33,4%, ενώ το δίκτυο συνεργαζομένων πρακτόρων – μεσιτών 31,4%. Το εταιρικό δίκτυο αριθμεί 32 γραφεία πωλήσεων με ένα σύνολο 1.100 συνεργατών, που δραστηριοποιούνται σε όλους τους ασφαλιστικούς κλάδους με αιχμή τον κλάδο υγείας. Το δίκτυο πρακτόρων – μεσιτών περιλαμβάνει 982 συνεργαζόμενα πρακτορεία, με ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο στους κλάδους ασφάλισης αυτοκινήτου (55%) και λοιπών γενικών ασφαλίσεων (45%).

Η εταιρεία αναφέρει πως κατά την περίοδο των ιδιαίτερων συνθηκών της υγειονομικής κρίσης, άλλαξε το επίπεδο επαγγελματικής ωριμότητας των συνεργατών της INTERAMERICAN: ‘Ανοιξε δρόμος για την ευρύτερη χρήση των συγχρόνων ψηφιακών εργαλείων που έθεσε στη διάθεσή τους η εταιρεία με τη σχετική εκπαιδευτική υποστήριξη και ενισχύθηκε η κουλτούρα τους για την πελατοκεντρικότητα, πιο ανοιχτή σε νέες ιδέες, στη λογική της βιώσιμης ασφάλισης που μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα των ασφαλισμένων. «Το 2020 δημιούργησε …Υπερνικητές, όπως εύστοχα χαρακτηρίστηκαν οι διακριθέντες συνεργάτες της INTERAMERICAN κατά την εκδήλωση βράβευσης στις 30 Ιουνίου, αφού επέδειξαν την απαιτούμενη ανθεκτικότητα, ευελιξία και ικανότητα προσαρμογής» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος, μιλώντας στους συνεργάτες, επανέλαβε τη βεβαιότητα πως ο οργανισμός θα συμμετάσχει πρωταγωνιστικά ως συνδιαμορφωτής στις εξελίξεις «για μια πιο υγιή και πιο μεγάλη ασφαλιστική αγορά», καθώς αφουγκράζεται αυτό που έρχεται. Ο επικεφαλής της INTERAMERICAN δήλωσε σίγουρος ότι έρχονται καλύτερες ημέρες και για την οικονομία του τόπου μας. Όπως παρατήρησε, στις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται, το πάθος και η πίστη που έχουν δείξει οι άνθρωποι των πωλήσεων, αποτελούν το πιο σημαντικό «όπλο». Ο κ. Καντώρος τόνισε ότι η κινητικότητα του μετασχηματισμού της αγοράς έχει συγκεντρωτικό χαρακτήρα και η εικόνα θα συνεχίσει να αλλάζει δυναμικά σε επίπεδο κορυφής μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Κλείνοντας, έδωσε την υπόσχεση ότι τα επόμενα χρόνια για την INTERAMERICAN θα είναι ακόμη καλύτερα.

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Καντώρος: Το μηχανιστικό μοντέλο δεν λειτουργεί – Θέλουμε ευέλικτους οργανισμούς

Ο Τάσος Ηλιακόπουλος, γενικός διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας, υπογράμμισε πως οι συνεργάτες βρήκαν τις απαντήσεις στις πρωτόγνωρες καταστάσεις της υγειονομικής κρίσης και των συνεπειών της στην κανονικότητα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, αλλά και για καταστροφικά γεγονότα από ακραία καιρικά φαινόμενα που συνέβησαν πέρυσι. Παρατήρησε ότι οι εκτιμήσεις που είχαν συζητηθεί από τη διοίκηση για το μέλλον, πριν τέσσερα χρόνια στην ανάλογη εκδήλωση, στη γραμμή για την προδιαγραφόμενη νέα «Εποχή του Ασφαλιστικού Συμβούλου», βγαίνουν πραγματικές σήμερα. Ανάλογη σχετικά ήταν η πρόβλεψη για το τέλος του τυποποιημένου ασφαλιστικού προϊόντος και το ξεκίνημα του ευέλικτου προϊόντος ανοιχτής αρχιτεκτονικής, που συνθέτει ο σύμβουλος μαζί με τον πελάτη. Η αντίληψη αυτή σηματοδότησε και την πρόταση του συστήματος bewell στην υγεία. Στην ίδια βάση, όπως είπε, αναπτύχθηκε και η πρωτοποριακή τοποθέτηση της εταιρείας στο Mobility & Convenience, με υπηρεσίες έξω από την παραδοσιακή ασφάλιση, με τη δημιουργία οικοσυστήματος.

Ο κ. Ηλιακόπουλος μίλησε και για τη σύγχρονη υποστήριξη του συνεργάτη με το ολοκληρωμένο ψηφιακό γραφείο, μέσα στην ευρύτερη στρατηγική του ψηφιακού μετασχηματισμού, που του αλλάζει τον τρόπο δουλειάς και του εξοικονομεί ωφέλιμο χρόνο, ενώ τόνισε και την εξαιρετικά σημαντική υποστηρικτική συμβολή του Contact Center προς τους συνεργάτες – παράλληλα με τους πελάτες – μέσα στην πανδημία. Ακόμη, αναφέρθηκε στο μοναδικό για την ελληνική ασφαλιστική πραγματικότητα σύστημα εκπαίδευσης που λανσάρει αυτή την περίοδο η εταιρεία για τα φυσικά της δίκτυα. Το Digital Learning Academy της INTERAMERICAN είναι γεγονός και, όπως είπε ο επικεφαλής των πωλήσεων, κάτι ανάλογο έχουν πολύ λίγες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ευρώπη. Στα εφόδια σιγουριάς που παρέχει ο οργανισμός στους συνεργάτες του, ο κ. Ηλιακόπουλος πρόσθεσε και το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης για τη μελλοντική εξασφάλιση στη μη εργάσιμη περίοδο της ζωής τους.

Όσον αφορά στους τρόπους και τις τάσεις πωλήσεων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της διαδικτυακής παρουσίας και των ασφαλιστών, επεσήμανε ότι ο ενδιαφερόμενος ψάχνει να πληροφορηθεί από το διαδίκτυο αλλά δεν αγοράζει πάντα από αυτό. Μπορεί όμως, να φθάσει στον συνεργάτη μέσα από το διαδίκτυο για να πάρει συμβουλευτική υποστήριξη. «Η INTERAMERICAN, θέλει να βρίσκεται παντού και με κάθε τρόπο, εκεί που ψάχνει και εκεί που αγοράζει και εμπιστεύεται ο ασφαλιζόμενος», κατέληξε ο γενικός διευθυντής Πωλήσεων, συμπληρώνοντας: «Αυτή η πραγματικότητα αποτελεί οδηγό για τον τρόπο αποτελεσματικής εργασίας και δικτύωσης του σημερινού ασφαλιστικού συμβούλου».