Πώς βλέπουν οι ΗΠΑ τη συνεργασία ΔΕΗ – General Electric

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τί δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας για τη συνεργασία ελληνικών και αμερικανικών επιχειρήσεων.

Δηλώσεις σχετικά με το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΔΕΗ και General Electric Ευρώπης που συμφωνήθηκε χθες,  πραγματοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα.

«Χαιρετίζουμε το πρόσφατο MOU (μνημόνιο συνεργασίας) μεταξύ της GE Power Services και της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού της Ελλάδας. Πιστεύουμε ότι είναι ενδεικτικό της εμπιστοσύνης που έχει η GE στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας, στο ρόλο που μπορεί να έχει η Ελλάδα στον περιφερειακό ενεργειακό χάρτη και αποτελεί ένα καλό βήμα μπροστά στη διμερή οικονομική μας σχέση», δήλωσε στο ΑΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας.

«Ο πρεσβευτής κ. Pyatt έχει επισημάνει στις δημόσιες δηλώσεις του τον καινοτόμο ρόλο που είχε η GE στην υπογραφή συμφωνιών με ελληνικές εταιρείες κατά το παρελθόν, τα υψηλά πρότυπα διαφάνειας και εναρμόνισης που φέρνουν οι αμερικανικές εταιρείες και την αξία αυτών των συμφωνιών στις οικονομίες των δύο χωρών», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της GE Power Services Ευρώπης, Michael Rechsteiner, δήλωσε επίσης ότι: «Η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας (MoU) μεταξύ της ΔΕΗ και της GE Power Services είναι ακόμα ένα βήμα για μία στενή και μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών. Ο στρατηγικός στόχος είναι να τεθούν οι βάσεις για περαιτέρω οργανική ανάπτυξη στην Ελλάδα και στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη, μέσα σε ένα πλαίσιο υγιούς ανταγωνισμού, διαφάνειας και θεσμικής συμμόρφωσης».