Πώς βλέπουν οι πελάτες την επιχείρησή σας;

Πώς βλέπουν οι πελάτες την επιχείρησή σας;

Η πλατφόρμα e-survey.gr δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να εκφράσουν τον βαθμό ικανοποίησής τους στις υπηρεσίες που προσφέρονται.

Το μυστικό της επιτυχημένης πορείας μιας επιχείρησης είναι σίγουρα οι άνθρωποι που την στελεχώνουν και αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο τη διοίκηση, αλλά και τους υπαλλήλους της. Τι κι αν το προϊόν είναι εξαιρετικό και η επιχείρηση «καλοστημένη», όταν το προσωπικό -που είναι ο «καθρέφτης» της επιχείρησης- δεν έχει τη συμπεριφορά που απαιτείται από έναν επαγγελματία; Σε αυτήν την περίπτωση συντρέχει ο κίνδυνος «ναυαγίου» μιας επένδυσης μέσα σε μια στιγμή.

Το θέμα, βέβαια, δεν είναι πως αξιολογεί ο εργοδότης τους εργαζομένους του -γιατί εκεί παίζουν πολλές φορές ρόλο και οι διαπροσωπικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ τους- αλλά το πώς αντιλαμβάνονται τη λειτουργία της επιχείρησης και το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών οι πελάτες.

Η δημιουργία του e-survey.gr επιτελεί ακριβώς αυτόν τον ρόλο. Πρόκειται για μία startup, που προορίζεται για επιχειρήσεις που θέλουν να έχουν πλήρη εικόνα της άποψης που έχουν οι πελάτες τους γι’ αυτές. Μέσα από ένα ηλεκτρονικό «κουτί παραπόνων» ο εκάστοτε πελάτης εκφράζει ελεύθερα, και προπάντων ανώνυμα, την άποψή του και ο ιδιοκτήτης δημιουργεί τη δική του έρευνα μέσα από ερωτήσεις που επιθυμεί, και λαμβάνει τα αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο!

Η έρευνα μέτρησης ικανοποίησης πελατών σε πραγματικό χρόνο γίνεται  μέσω tablet και ο επιχειρηματίας μπορεί να μετρήσει ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως για  παράδειγμα τον επαγγελματισμό του προσωπικού, την ταχύτητα εξυπηρέτησης, ποιότητα προϊόντων, και ερωτήσεις όπως «από πού μάθατε για την επιχείρηση», κτλ. Σε περίπτωση που η επιχείρηση έχει περισσότερα του ενός καταστήματα, μπορεί να γίνει σύγκριση και αξιολόγηση τους ως ξεχωριστές μονάδες.

Και αν νομίζετε πως οι πελάτες προσπερνάνε τις ερωτήσεις, κάνετε λάθος αφού για τη συμπλήρωση τους απαιτούνται μόλις 20 δευτερόλεπτα.

Η ιδέα ανήκει στον Θοδωρή Σπηλιώτη, απόφοιτο Ηλεκτρονικό Μηχανικό με μεταπτυχιακές σπουδές στην Τηλεματική και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και με 15 χρόνια εμπειρίας σε εταιρίες τεχνολογίας σε θέσεις κυρίως Marketing, R&D και στρατηγικού σχεδιασμού.

Αφορμή στάθηκε το κακό service που δέχτηκε σε μια καφετέρια. Παρά το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας είχε δαπανήσει χρήματα για να διαμορφώσει ένα όμορφο περιβάλλον για τους πελάτες του, η άσχημη συμπεριφορά ενός εργαζομένου και το χαμηλής ποιότητας ρόφημα που του έφερε, του έδωσαν την ιδέα να δημιουργήσει μια πλατφόρμα μέσα από την οποία ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης θα μπορεί να την ελέγχει και να βελτιώνει τυχόν αδυναμίες.

Η πλατφόρμα απευθύνεται σε όλους τους κλάδους της ελληνικής  οικονομίας, με έμφαση κυρίως σε ξενοδοχεία, αλυσίδες καταστημάτων, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις τηλεπικοινωνίες και την εστίαση, εμπορικά κέντρα, κ.ά. Το μόνο που έχει να κάνει ο επιχειρηματίας είναι να δημιουργήσει το ερωτηματολόγιο και τύπο ερωτήσεων που επιθυμεί  (Ναι/Όχι , βαθμολογία με αστέρια, προεπιλεγμένες απαντήσεις, emails, κείμενο) προκειμένου να συλλέξει τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Μέσω του e-survey γίνεται καλύτερη χαρτογράφηση των αναγκών των πελατών και δίνεται μια εικόνα της κατεύθυνσης που πρέπει να ακολουθήσουν οι επιχειρηματίες, αν θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους και να αντέξει η επιχείρησή τους σε βάθος χρόνου.