Πόσα Apple Watch κατάφερε τελικά να πουλήσει η Apple μέχρι τώρα;

Πόσα Apple Watch κατάφερε τελικά να πουλήσει η Apple μέχρι τώρα;
Photo:

Οι αναλυτές δίνουν τις δικές τους εκτιμήσεις λίγο πριν τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα της Apple για το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Λίγο πριν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Apple για το δεύτερο τρίμηνο του 2015 υπάρχει ένα νούμερο που απασχολεί όλους τους αναλυτές της Wall Street. Ένα νούμερο που ο ίδιος ο Τιμ Κουκ, όμως, προτιμά να μην αποκαλύψει καθόλου στην επίσημη έκθεση που αναμένεται την επόμενη Πέμπτη.

«Δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα για να αποκαλύπτω πολλούς αριθμούς γύρω από το Apple Watch», είχε αναφέρει τους προηγούμενους μήνες ο Κουκ, «γιατί είναι αυτοί που αναζητούν οι ανταγωνιστές .»

Έτσι, αν δεν αλλάξει κάποια άποψη, φαίνεται πως η επόμενη έκθεση δεν θα περιέχει τον ακριβή αριθμό πωλήσεων του νέου προϊόντος της Apple. Κάτι που σημαίνει πως οι χρηματιστές της Wall Street θα πρέπει να αρκεστούν στις δικές τους εκτιμήσεις καθώς και στις αντιφατικές αναλύσεις γύρω από τις παραγγελίες στα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Με αυτό στο μυαλό, το αμερικανικό Fortune ζήτησε από τους αναλυτές τις δικές τους εκτιμήσεις γύρω από τις πωλήσεις του Apple Watch.

Η πρώτη εκτίμηση ήρθε πριν δύο εβδομάδες. Σε αυτή, 10 αναλυτές εκτίμησαν πως η εταιρεία έχει καταφέρει να πουλήσει μέχρι τις 27 Ιουλίου 4,5 εκατομμύρια ρολόγια, κατά μέσο όρο.

Σήμερα, 27 αναλυτές (14 μέλη εταιρειών ανάλυσης και 13 ανεξάρτητοι αναλυτές)  κατεβάζουν το νούμερο των πωλήσεων στα επίπεδα του 4,1 εκατομμυρίων ρολογιών.

Ο Τιμ Κουκ δείχνει να αδιαφορεί, πάντως, για όλα αυτά. «Ειλικρινά, δεν έχω καθίσει να τις μελετήσω», δήλωσε πρόσφατα για τις αναλύσεις γύρω από τις πωλήσεις του Apple Watch. «Έχω αρκετά με τα οποία ασχολούμαι εδώ.»