Η επιστήμη απεφάνθη: Το Pokemon Go μακραίνει τη ζωη!

Η επιστήμη απεφάνθη: Το Pokemon Go μακραίνει τη ζωη!
People play at the Pokemon GO augmented reality game on August 20, 2016 in Lillo, a village which harbors rare Pokemon and as been flooded with Pokemon GO hunters since the mobile game launched. / AFP / BELGA / NICOLAS MAETERLINCK / Belgium OUT (Photo credit should read NICOLAS MAETERLINCK/AFP/Getty Images)

Μελέτη των ερευνητών της Microsoft και του Στανφορντ έδειξε ότι παίζοντας Pokémon Go προσθέτετε ημέρες στο μέσο προσδόκιμο της ζωής σας.

Όσο κι εάν δεν το πιστεύετε, παίζοντας Pokémon Go προσθέτετε ημέρες στο μέσο προσδόκιμο της ζωής σας, σύμφωνα με μελέτη των ερευνητών της Microsoft και του πανεπιστημίου Στάνφορντ.

Μελετώντας τα δεδομένα από τους χρήστες στις ΗΠΑ, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι παίζοντας το παιχνίδι οι Αμερικανοί πρόσθεσαν συνολικά 144 δισ. βήματα ζωής (192 βήματα καθημερινά για τον κάθε χρήστη).

Ακόμη, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι παίκτες (ηλικίας 15 έως 49 ετών) που θα συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι επ’ αόριστον με αυτόν το ρυθμό, θα έχουν επιπλέον 41,4 ημέρες ζωής.

Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, οι περίπου 25 εκατ. πολίτες που παίζουν τακτικά κέρδισαν συνολικά 2,825 εκατ. χρόνια ζωής. Ωστόσο, αυτή η διαπίστωση συνοδεύεται και από ένα μεγάλο «αν»: οι ερευνητές παρακολουθούσαν τους συμμετέχοντες μόνο για 30 ημέρες πριν αλλά και μετά ξεκινήσουν το παιχνίδι.

Παρόλο που το παιχνίδι, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Niantic σε συνεργασία με τη Nintendo, εξακολουθεί να είναι αρκετά δημοφιλές, πολλοί έχουν ήδη χάσει το ενδιαφέρον τους. Μάλιστα, ο αριθμός των παικτών έχει μειωθεί στις ΗΠΑ κατά δέκα εκατομμύρια από τον περασμένο Ιούλιο.