Πόσα εκατομμύρια «έριξε» η UEFA για να κάνει πιο βιώσιμο το Euro 2024

Πόσα εκατομμύρια «έριξε» η UEFA για να κάνει πιο βιώσιμο το Euro 2024
epa08300513 (FILE) - A UEFA logo is pictured through a window prior to the UEFA Europa League 2019/20 Round of 16 draw, at the UEFA Headquarters in Nyon, Switzerland, 28 February 2020 (re-issued on 17 March 2020). The UEFA EURO 2020 has been postponed to 2021 amid the coronavirus COVID-19 pandemic, the Norwegian Football Association (NFF) announced on 17 March 2020. EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT *** Local Caption *** 55912791 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Μικέλε Ούβα, διευθυντής της UEFA, αποκάλυψε ότι έχει δημιουργηθεί ένα ταμείο αφιερωμένο στις πράσινες επενδύσεις στο ποδόσφαιρο.0

«Τα κοινωνικά ζητήματα θα βρίσκονται στο επίκεντρο του Euro 2024. Ποτέ πριν δεν έχουμε επενδύσει τόσο πολύ στη βιωσιμότητα», είπε ο Μικέλε Ούβα, διευθυντής της UEFA στον τομέα της κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Corriere dello Sport».

«Είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά πιστεύουμε ότι είμαστε έτοιμοι. Λαμβάνουμε υπόψη ότι από οργανωτική άποψη είναι ένα σύντομο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που έχει στηθεί σε τρία χρόνια. Αλλά η δουλειά ήταν γόνιμη, χάρη στη συνεργασία με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και την κυβέρνηση των Γερμανών. Ήμασταν πραγματικά μια μεγάλη ομάδα. Τώρα πρέπει να βελτιώσουμε τις λεπτομέρειες», τόνισε και συνέχισε:

«Θα είναι ένα από τα πιο βιώσιμα γεγονότα στον κόσμο. Έχουν επενδυθεί 32 εκατομμύρια, ανεβάζοντας τον πήχη από κάθε άποψη. Δεν έχει συμβεί ποτέ να εκτραπούν τόσοι πολλοί πόροι προς αυτόν τον τομέα. Θέλουμε να αφήσουμε ένα αποτύπωμα, ένα κληρονομιά στην για το μέλλον. Η μείωση των εκπομπών είναι ένας περιβαλλοντικός ακρογωνιαίος λίθος. Για παράδειγμα, έχουμε ενθαρρύνει τη χρήση του σιδηροδρόμου, εξασφαλίζοντας ταξίδια με μειωμένη τιμή στους κατόχους εισιτηρίων αγώνα. Αλλά οι ομάδες, όταν είναι δυνατόν, θα ταξιδεύουν επίσης με τρένο από την πόλη στην άλλη. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε δημιουργήσει τρεις γεωγραφικές περιοχές στους ομίλους: βόρεια, δυτική και νότια Γερμανία. Με αυτόν τον τρόπο οι 24 εθνικές ομάδες με τους ακόλουθούς τους θα περιορίσουν τις μετακινήσεις με θετικό αντίκτυπο επίσης στη φρεσκάδα των παικτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχετικά με την κοινωνική πτυχή  της διοργάνωσης τόνισε:

«Έχουμε δημιουργήσει ένα ταμείο αφιερωμένο στις πράσινες επενδύσεις στο ποδόσφαιρο: 25 ευρώ για κάθε τόνο εκπομπών που θα δοθούν σε ερασιτεχνικούς συλλόγους σε ολόκληρη τη Γερμανία. 1.400 εταιρείες έχουν ήδη γράψει σε εμάς… Επιπλέον, δημιουργήσαμε δομές ταιριάζει στην αυξανόμενη ζήτηση των ατόμων με αναπηρία. Προσβασιμότητα αλλά και υπηρεσίες, για παράδειγμα μετάφραση σε τρεις γλώσσες για τυφλούς θεατές. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πρέπει πραγματικά να είναι για όλους: θα δημιουργήσουμε ένα μοντέλο που μπορεί να λειτουργήσει ως αναφορά για τις επόμενες  διοργανώσεις.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: