Πόσα εκατομμύρια πλήρωσαν φέτος οι Έλληνες για να αγοράσουν iPhone

Πόσα εκατομμύρια πλήρωσαν φέτος οι Έλληνες για να αγοράσουν iPhone

Αύξηση κατά 50% καταγράφουν οι πωλήσεις, την τρέχουσα χρονιά, των προϊόντων Apple σε σχέση με το 2017.

Αύξηση 50% καταγράφουν οι πωλήσεις των προϊόντων Apple την τρέχουσα χρονιά σε σχέση με πέρσι, με το συνολικό τους αριθμό να φθάνει τις 100.000 ανά μονάδα προϊόντος.

Σύμφωνα με την εταιρεία iSquare, του ομίλου Quest, η αξία των πωλήσεων σε προϊόντα της Apple θα φθάσει φέτος, τα 100 εκατ. ευρώ και αφορά όλη την γκάμα των προϊόντων της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας.

Σημειώνεται ότι έρευνα της Ελληνικής Στατικής Αρχής για τους Οικογενειακούς Προϋπολογισμούς του 2017, ανέφερε ότι παρατηρήθηκε εξωφρενική αύξηση της δαπάνης ανά νοικοκυριό σε σχέση με το 2016 για τηλεφωνικό εξοπλισμό σημειώνοντας άνοδο κατά 47,1%.

Η οικονομική κρίση, γενικότερα, προκάλεσε τη μείωση δαπανών των νοικοκυριών, ωστόσο, η τηλεφωνία και μάλιστα οι κορυφαίες συσκευές της Apple διεύρυναν την πελατειακή της βάση μεταξύ των ελλήνων καταναλωτών.

Τα δύο τελευταία χρόνια οι πωλήσεις προϊόντων του τεχνολογικού κολοσσού, αυξάνονται με υψηλούς ρυθμούς με το συνολικό τζίρο να ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ όταν πριν δυο χρόνια ήταν στο μηδέν για την εταιρεία.

Υψηλοί στόχοι ανάπτυξης από τον όμιλο Quest

Υψηλούς στόχους ανάπτυξης θέτει η Quest Holdings σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην παρουσίαση που έκανε η διοίκησή της στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Για την τετραετία 2018-2021 οι επενδύσεις της θα διαμορφωθούν σε 80 εκατ. ευρώ (50 εκατ. ευρώ ήταν την τριετία 2015 – 2017) ενώ τα έσοδα το 2021 εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 600 εκατ. ευρώ (436 εκατ. το 2017) ποσό που θα είναι αυξημένο σε σχέση με το 2016 κατά 50%. Την τελευταία πενταετία (2013-2017) ο όμιλος σημείωσε αύξηση εσόδων 10% και αύξηση EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) 30%.

Βασικός τομέας του ομίλου Quest παραμένει η τεχνολογία (ICTπροϊόντα) τα οποία συνεισφέρουν και το μεγαλύτερο τμήμα των εσόδων, ενώ ακολουθούν οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (98 εκατ. ευρώ) από την ACS – Courier οι υπηρεσίες πληροφορικής (83 εκατ. ευρώ) από την Unisystems οι ηλεκτρονικές συναλλαγές (38 εκατ.) από την Cardlink και η ενέργεια η οποία ακόμα συνεισφέρει ένα πολύ μικρό μέρος των εσόδων (1 εκατ. ευρώ το 2017).

Ο πρόεδρος του ομίλου Θεόδωρος Φέσσας μιλώντας στους αναλυτές για τη στρατηγική του υπογράμμισε πως «έχουμε επιλέξει το μοντέλο της εταιρείας συμμετοχών και μας ενδιαφέρει να αυξάνουμε συνεχώς τις οικονομικές μας επιδόσεις προσφέροντας ικανοποιητικές αποδόσεις στους μετόχους μας δημιουργώντας έναν Όμιλο που θα στηρίζεται στα στελέχη του και στη λειτουργική αριστεία. Από τις πέντε εταιρείες του Ομίλου, τις τρεις τις έχουμε εξαγοράσει προσθέτοντας στη συνέχεια αξία και ηγούμαστε στις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε. Μπορούμε να αγοράζουμε εταιρείες, ή και να ρευστοποιούμε κάποιες από αυτές, αν το κρίνουμε σκόπιμο».

Το μέρισμα που θα διανείμει για την τρέχουσα χρήση η Quest θα είναι 0,38 ευρώ έναντι 0,34 ευρώ για το 2017.