Πόσα κερδίζει η Apple από την πώληση του κάθε iPhone XS Max των 256GB;

Πόσα κερδίζει η Apple από την πώληση του κάθε iPhone XS Max των 256GB;
Photo:

Η εταιρεία πουλάει τη συγκεκριμένη συσκευή έναντι 1.249 δολαρίων.

Η Apple πρέπει να βγάζει ένα αξιοπρεπές ποσό από την πώληση του κάθε iPhone, σύμφωνα με ένα πρόσφατο δημοσίευμα. Η εταιρεία TechInsights πρόσφατα άνοιξε ένα iPhone XS Max που διαθέτει ενσωματωμένη μνήμη 256GB για να δουν τι έχει μέσα. Μετά αναζήτησαν το πόσο κοστίζει το καθένα από τα τμήματα του κινητού για να υπολογίσουν ένα συνολικό κόστος. Αφού πραγματοποίησαν αυτή την εκτίμηση, η εταιρεία ανέφερε ότι η Apple πληρώνει 443 δολάρια για να κατασκευάσει το κάθε 256GB iPhone XS Max. Στη συνέχεια, η Apple το πουλάει έναντι 1.249 δολαρίων, κάτι που καταδεικνύει ότι έχει ένα κέρδος 806 δολαρίων από την πώληση της κάθε συσκευής.

Η Apple αποκάλυψε το iPhone XS Max μαζί με το iPhone XS σε μια εκδήλωση που πραγματοποίησε νωρίτερα φέτος. Η εταιρεία κυκλοφόρησε τις συσκευές την προηγούμενη εβδομάδα. Το iPhone XS Max διαθέτει τη μεγαλύτερη οθόνη (6,5 ιντσών) που υπήρξε ποτέ σε iPhone και το iPhone XS διαθέτει μια οθόνη 5,8 ιντσών. Αλλά και τα δύο λειτουργούν με το τσιπ A12 Bionic και έχουν βελτιωμένες κάμερες σε σχέση με το περσινό iPhone X.

Φυσικά, το ότι η Apple έχει ένα υψηλό κέρδος από την πώληση του κάθε iPhone δεν προκαλεί έκπληξη. Η εταιρεία βγάζει δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα το κάθε εξάμηνο. Όμως, δεν συζητά ποτέ τα έσοδά της από την πώληση της κάθε συσκευής. Και ο CEO της εταιρείας, Τιμ Κουκ, έχει πει στο παρελθόν ότι το να ανοίξει κανείς το iPhone και να υπολογίσει το κόστος του κινητού δεν είναι ακριβές, και δεν αντικατοπτρίζει την τιμολόγηση της Apple.

Μπορεί αυτό να είναι αλήθεια, καθώς πρέπει να αποτιμηθούν και άλλοι παράγοντες για την κατασκευή των συσκευών, αλλά αυτοί οι υπολογισμοί των ειδικών εξακολουθούν να αποτελούν ένα ενδεικτικό στοιχείο της πραγματικής τιμής των εξαρτημάτων. Και αν μη τι άλλο, υπογραμμίζουν τη μοναδική ικανότητα της Apple να συγκεντρώνει μεγάλα έσοδα από τα προϊόντα της.