Πόσα πρέπει να πληρώσουμε σε φόρους τον Ιανουάριο

Πόσα πρέπει να πληρώσουμε σε φόρους τον Ιανουάριο

Οι υποχρεώσεις των φορολογουμένων συνεχίζονται και τον πρώτο μήνα του 2019.

Για άλλον έναν μήνα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους. Δείτε παρακάτω τι πρέπει να πληρώσουμε αυτόν τον μήνα:

Τέλη κυκλοφορίας

Όσοι φορολογούμενοι δεν πρόλαβαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας τον Δεκέμβριο του 2018, η χρονιά ξεκίνησε με νέα παράταση.

Η πρώτη προθεσμία που θα αντιμετωπίσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι η 11η Ιανουαρίου και μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν πληρωθεί και τα τέλη κυκλοφορίας. Όσοι δεν πληρώσουν εντός της προθεσμίας, θα κληθούν να καταβάλλουν διπλάσια ποσά.

Κατάθεση πινακίδων

Στις 11 Ιανουαρίου εκπνέει και η προθεσμία για την κατάθεση των πινακίδων από όσους δεν θέλουν να επιβαρυνθούν με τα τέλη κυκλοφορίας του 2019, το τεκμήριο αλλά και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης ο οποίος επιβάλλεται στους έχοντες Ι.Χ. άνω των 1.928 κυβικών.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση των πινακίδων δεν συνιστά οριστική απόσυρση του αυτοκινήτου, αλλά απλή ακινησία. Η κατάθεση των πινακίδων σημαίνει ότι το ΙΧ αδρανοποιείται και οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας παραμένουν στη ΔΟΥ για διάστημα ενός χρόνου.

ΕΝΦΙΑ

Φυσικά και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι και την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου την πέμπτη και τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ για το 2018.

Οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη πληρώσει τις τέσσερις πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και δυσκολεύονται να πληρώσουν τηνω πέμπτη έχουν τη δυνατότητα να την εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 μηνιαίων δόσεων.